Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Grand Scenic II 2005r. 1.9 DCi 120KM

KowalczykF

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Jako że piszę do Was ze statku i niestety w związku z tym nie posiadam zbyt dobrego połączenia internetowego, nie jestem w stanie przejrzeć całego forum a bardzo zależy mi na paru informacjach dot. w/w modelu samochodu, do którego linka przesyłam poniżej:

http://renault-zdunek.otomoto.pl/renault-grand-scenic-kraj-1-9dci-iwl-bezwypadkowy-C24283087.html

Jestem zainteresowany kupnem tego auta. Parę plusów wg. mnie:

-auto z salonu Renault

-duże auto, jednakże krótsze o 30cm od Laguny i wysokie, a poza mną będzie jeździła tym samochodem moja narzeczona, także również patrzę pod jej kątem na auto

Przebieg auta mnie wybitnie nie odstrasza, bo 204000 km przy roczniku 2005 to nie jest tak dużo a sam robię wcale nie podróżując wiele około 20-30 tyś. km. rocznie, także przebieg jak najbardziej wiarygodny. Przede wszystkim interesuje mnie ta oferta z uwagi, tak jak napisałem, na to iż jest to auto wystawione przez salon i sądzę, że nie jest to bubel (taką mam nadzieję) ale wolałbym poczekać z kupnem i zasięgnąć rady od specjalistów z forum, którzy mają do czynienia z samochodami marki Renault na codzień. Jak to auto się sprawuje? Jak wygląda jego awaryjność? Kolega mojego ojca jeździ Grand Sceniciem na taksówce i odradza, ze względu na padającą elektronikę i wysokie koszty utrzymania ale mógł trafić nie koniecznie dobrze utrzymany model.

Na jakie rzeczy należy zwracać uwagę przy kupnie? Co się najczęściej psuje i jakie usterki łatwo jest wychwycić? Będę niezmiernie wdzięczny za pomoc, ponieważ za niecały tydzień wracam ze statku i muszę zakupić auto, raz, że wakacje a dwa, że nie mam w tej chwili żadnego samochodu a jednak przydałby się dość bardzo.

Pozdrawiam serdecznie,

KowalczykF

Dodano: 17 lip 2012 - 00:45

Podbijam temat, bo coś tu cicho...

link do ogłoszenia jest tutaj

http://www.zdunek.com.pl/cms.php?i=364&o=2620

coś mi się nie widzi prawy narożnik przy drzwiach tylnych - ta naklejka jakoś tak podejrzanie na fotkach wygląda. być może to wina fotek.

beztytuu1yp.jpg

trochę słabawe wyposażenie jak na tak dużą cenę - nie ma schowka między fotelami, alufelg, tempomatu, schowków w drzwiach, klimatronika, lusterka fotochromatycznego (chyba). nawet zapalniczkę mu zapier... :D

Edytowane przez mrarek

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 15 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
        • +1
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!