czili Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Witam, chciałbym zakupić auto dla zony, tak żeby bez problemu możną było wsadzić fotelik i wózek do bagażnika. Oprócz opinii o tym konkretnym egzemplarzu poproszę o informacje na temat połączenia skrzyni automatycznej z silnikiem 1.6 (miałem dwa takie scenic w manualu i jedyna przypadłość w sumie to cewki) oto link do ogloszenia: http://moto.allegro.pl/renault-scenic-1-6-16v-automat-i2472107531.html - Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Odnośnie skrzyni automat w Scenic nic Ci nie powiem (nie napiszę, bo nie miałem styczności z takim zestawieniem). Ale jeśli chodzi o ten egzemplarz; Wydaje mi się, że gość będzie go sprzedawał, na tzw. Niemca, bo tablice nie są wyjazdowe. Według mojej oceny, auto było rozbierane, może nie miał dzwona, ale raczej rozbierany był - różne szpary tylnej klapy z tzw. repearturkami, przednia maska krzywo opada, ale to akurat można uregulować odbojami. Nie ma ESP - kontroli trakcji, bo nie widzę włącznika, nie znalazłem też manualnej centralki od Webasto, dziwne, że tylko z pilota. Kierownica ma inny odcień niż jej poduszka, no i sama poduszka wygląda na kombinację, strasznie coś odstaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czili Opublikowano 17 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 i o taka "trzeźwą" opinie mi chodziło. Co by nie napalać się jak Arab na kurs pilotażu. Bardziej mnie interesuje jeszcze ocena zestawu scenic 1.6 16V + automat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metys79 Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Automat i 107 koni to nie jest najlepsze połączenie będzie wycie przy przełączaniu i duże spalanie w mieście. Kolega ma i chętnie się pozbędzie. Automat to minimum 2.0 140 koni. Owszem w manualu 1.6 ok tak jak pisałeś cewki i nic poza tym . Przy takim bym został. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czili Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 duze spalanie to ile ? mialem omege B 2.0 16V i ona palila 16/100 - to uwazam za sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metys79 Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 (edytowane) 12 litrów na miękko latem. Bez przyjemności z jazdy biorąc pod uwagę połączenie motoru 107 koni ze skrzynią i wagą scenica. Nie chodzi tu o to aby się ścigać ale bezpiecznie wyprzedzić auto itp. Dodano: 18 lip 2012 - 08:00 Poza tym 2002 rok i te felgi oraz tapicerka. Wydaje mi się że wyglądało to trochę inaczej w 2002 roku tzn były już inne wykończenia wnętrz i inne alusy zastosowane.Ale tutaj nie dam sobie uciąć..... :D Sprawdz po prostu rocznik u klienta. Edytowane 18 Lipca 2012 przez Metys79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cj Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Brać i się nie zastanawiać!!! Cena jest super atrakcyjna. Jeżeli będzie coś do wymiany to i tak jest co cena warta zachodu. Zadbane, niski przebieg, środek wypucowany. Moim zdaniem warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metys79 Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 (edytowane) Brać i się nie zastanawiać!!! Cena jest super atrakcyjna. Jeżeli będzie coś do wymiany to i tak jest co cena warta zachodu. Zadbane, niski przebieg, środek wypucowany. Moim zdaniem warto! I właśnie na to handlarze łapią wszystkich pózniej mówiących ze francuz be :D Żadna atrakcyjna normalna i podejrzewam, że jeszcze recykling i wydział komunikacji do zapłaty bo tak handlarze ładują klientów. Piszą że po opłatach a potem zonk. Poza tym już troszkę staniał zaczyna się pilić. Edytowane 18 Lipca 2012 przez Metys79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czili Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 tak, pierwotna cena byla 13900zl, pozniej 14700 WTF?! a teraz 12600 (12900). Niby stoi niedaleko mnie, wiec w weekend jak znajde chwile czasu to podejde tam i zobacze. Generalnie nastawiam sie na automat, tylko ciezko mi znalesc jakies opinie jak on sie sprawuje w Renault... tak jak Kolega Metys79 mowi, nie chodzi o rajdowa jazde, tylko zeby jakos sie kulał do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cj Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 I właśnie na to handlarze łapią wszystkich pózniej mówiących ze francuz be Na francuza nie zdarzyło mi się jeszcze złego słowa powiedzieć, i wcale nie łapie się na triki handlarza tylko piszę jak faktycznie jest. Cena atrakcyjna. Widać handlarz stara się sprzedać w końcu to auto bo cena skacze co jakiś czas jak zdążył zauważyć kolega "czili". Także bez pochopnych wniosków proszę :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metys79 Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 (edytowane) Jeżeli ma się kulac przy spalaniu 12 miasto to jak najbardziej . Ważny jest stan auta . Pamiętaj że handlarz nie kupił od niemca prezentu w super cenie. Polecam ostrożnść. Jest jednak nadzieja skoro wywalił taką cenę na początku, że kupił go w miarę normalnej cenie. Druga sprawa, że u nas na automat musi być amant i te ceny zawsze są trochę niższe a sprzedaż wymaga większej cierpliwości. Looknij na tą książkę serwisową poproś vin i może sprawdz w serwisie. Może wrzuć w szukajce forum coś nt automatu w megi czy scenicu. Może jakiś użytkownik się znajdzie. Dodano: 18 lip 2012 - 11:16 Na francuza nie zdarzyło mi się jeszcze złego słowa powiedzieć, i wcale nie łapie się na triki handlarza tylko piszę jak faktycznie jest. Cena atrakcyjna. Widać handlarz stara się sprzedać w końcu to auto bo cena skacze co jakiś czas jak zdążył zauważyć kolega "czili". Także bez pochopnych wniosków proszę :D To nie pochopne wnioski tylko fakty . Pięknę zdjęcia i nietrudno o emocje i napalanie się. Wejdz na niemieckie strony i poszukaj ile trzeba zapłacić za scenica 2002 od prywatnej osoby. :D Edytowane 18 Lipca 2012 przez Metys79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 (edytowane) Bierz VIN i potwierdź w ASO przebieg bo znając życie to będzie skręcony (kierownica jakby dopiero co z fabryki wyjechał). NIKT za naszą granicą nie kupuje auta, przekula się nim ledwo co i potem sprzedaje w mega okazyjnej cenie i to jeszcze handlarzowi. Edytowane 18 Lipca 2012 przez fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czili Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 bylem wczoraj z czystej ciekawosci zobaczyc taki: http://moto.allegro.pl/renault-scenic-1-6-van-i2479148047.html pomijajac jego "bezwypadkowosc" w srodku nawet nie byl mocno dobity, a i jechalo sie nim calkiem przyjemnie (nie bylo wogole czuc, ze skrzynia zmienia biegi) komputer pokazywal srednie spalanie 7.8l/100 - ale to pewnie bylo w trasie, chociaz sprzedawca twierdzil, ze glownie w miescie jezdzilo (auto z Myśliborza musialo jakos do tego Szczecina dojechac). Aż tu nagle cos strzelilo w skrzyni, zapalila sie zółta lampka i auto nie chcialo jechac. Po zgaszeniu all ok - czytalem na forum, ze to nie wróży nic dobrego... Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Dodano: 26 lip 2012 - 12:41 Pokazało się jeszcze coś takiego. Myślicie, że warto ? http://allegro.pl/show_item.php?item=2512418120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchorz Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Miałem kangoo 1,6 16v z automatem, sprawował się rewelacyjnie, spalanie w okolicach 10l Pb, a nogę mam ciężką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi