QBA09 Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Witam,po zgaszeniu samochodu nie mogłem już go zapalić,wyskoczył komunikat po francusku-METTRE AU POINT MORT-czy ktoś wie co to znaczy bo niestety na translatorze nie można tego przetłumaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 z tłumaczenia wychodzi żeby ustawić w martwym punkcie. Pewnie chodzi o lewarek, ustaw go na luz naciśnij hamulec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 A może o położenie tłoka/wrtysk Trzeba podpiąć pod Clip-a i sprawdzić co go boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 zrób tak jak napisał aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBA09 Opublikowano 22 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 METTRE AU POINT MORT-ustaw dźwignię zmiany biegów w pozycji neutralnej-znalazłem takie tłumaczenie,ustawiłem lewarek na luz,nacisnołem hamulec wcisnołem start włączył się zapłon i dalej nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Wrzuć na luz, wciśnij sprzęgło i wtedy spróbuj zapalić. Mógł się popsuć czujnik, który podaje sygnał, że jest wrzucony bieg. Z tego co pamiętam, to przy wciśniętym sprzęgle można zapalić jak auto jest na biegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Przy wciśniętym sprzęgle też nie odpala? To, że po naciśnieciu hamulca włącza się tylko zapłon wskazuje jakoby komputer odczytywał informację że bieg jest załączony. Przy wciśniętym sprzęgle czujnik położenia lewarka nie odgrywa żadnej roli. By odpalił musi być sprawny czujnik położenia pedału sprzęgła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBA09 Opublikowano 22 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 I przy wciśniętym sprzęgle i przy wciśniętym hamulcu samochód zachowujesię tak samo-włącza się tylko zapłon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 (edytowane) Czyli samochód rozpoznaje kartę i ma zamiar uruchomić silnik, wlącza zapłon tylko rozrusznik nie kręci. Sprawdź bezpiecznik 25 A od cewki załączającej rozrusznik w komorze silnika . Edytowane 22 Lipca 2012 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBA09 Opublikowano 22 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 (edytowane) Karte rozpoznaje,włącza się zapłon,rozrusznik nie kręci-a gdzie szukać ten bezpiecznik??? Edytowane 22 Lipca 2012 przez QBA09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 (edytowane) W komorze silnika, na prawo od aku, odkręć z góry czarną pokrywkę i pod nią znajdziesz bezpieczniki. Ten zaznaczony na czerwono. Edytowane 22 Lipca 2012 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBA09 Opublikowano 23 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 (edytowane) Sprawdziłem,bezpiecznik był spalony,wymieniłem na nowy ale dalej to samo. Edytowane 23 Lipca 2012 przez QBA09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Jak bezpiecznik się spalił to był jakiś powód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Najprawdopodobniej przewód od UCH do cewki załączającej rozrusznik jest przetarty i robi zwarcie do masy. Zacznij szukać od rozrusznika i idź przewodem w stronę skrzynki bezpieczników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBA09 Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Witam,samochód wkońcu naprawiony-zepsuty rozrusznik i spalony moduł upc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi