Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Jakiego zapachu używacie w swoich autach?

norbert_p

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Prosty temat, ale mam nadzieję, że okaże się (nie tylko dla mnie) pomocny. Szukam skutecznego zapachu samochodowego. No i oczywiście bezpiecznego dla zdrowia i auta. Znane są przypadki, że się coś wylało, coś wyżarło itp. W moim aucie zapach nowości się już ulotnił. Kupiłem sobie zapachy "kawa" dr Marcusa (takie w buteleczce wieszane na lusterku na sznurku). Moim zdanie dobra sprawa, bo nie ma praktycznie szans na wylanie się, a zapach jest trwały. Wiem, że ładne zapachy są firmy Ambi Pur, ale nigdy nie skorzystałem z ich oferty w aucie (tylko w domu w spray'u). Co Wy na to?

Oczywiście znajdą się przeciwnicy, że nie warto używać żadnych, ale do mnie to nie przemawia. Z zapachów odpada dla mnie wanilia. Zapach ładny, ale nie do auta. Ciężki i na dłuższą metę powodujący zmęczenie. Oczywiście zapachy różnych firm się różnią. Morski w jednej firmie jest ok, a w drugiej zalatuje jak jakimś tanim śrdokiem do czyszczenia toalet... Wpisujcie tylko takie, które sami sprawdziliście. Choinki zapachowe, jak dla mnie, odpadają. Są zbyt krótkotrwałe.

Edytowane przez norbert_p

W moim aucie wisi Wunder Baum już 2 miesiące i wciąż go lekko czuć, aż sam się zastanawiam, jak to możliwe, bo wcześniej wytrzymywały kilka tygodni.

Ja ostatnio używam olejków eterycznych wlanych w butelkę Marcusa, skuteczna i tania opcja :D

Mogę polecić zapach kokosowy, lekki i przyjemny.

ja swojego czasu woziłem zapach brise domowy, taki podłużny z odklejaną folią. Folię odkleja się stopniowo uwalniając zapach. Zapach wrzuciłem pod fotel pasażera i jeździł tam bardzo długo. Dr Marcus przy wylaniu rozpuszcza gumoleum na elementach desek w megankach 2 itp.

Witaj,

Jeśli masz w samochodzie skórę:

Gliptone odświeżacz do samochodu o zapachu skóry

Jeśli nie...

Generalnie jednymi z najlepszych zapachów do samochodu są California Scents - opinie o nich można poczytać na forum KA. Ciężko doradzić konkretny zapach, bo każdy ma inny gust. Kupić je można np. tutaj:

http://www.all4auto.pl/zapachy-c24.html

ps: są też zapachy nowości, jeśli taki Cię interesuje.

Edytowane przez sebek0720

• 2 tygodnie później...

Z zapachami to jest tak że każdy ma swoje upodobania. Natomiast jeśli chodzi o skuteczność i funkcjonalność ćwiczyłem różne opcje: choinki, marcusy, wkładki w nawiewy, wieszane drewniane coś itp... Obecnie używam zakupionego na bazarku za 3,5zł pojemnika z jakimś żelem o zapachu czerwonych owoców. Miesiąc już pachnie i na intensywności nie stracił a stoi sobie pod fotelem pasażera i woń roztacza.

Jakaś bryza morska. Płyn w pojemniczku. Skuteczność? Tylko przez chwilę go czuję i to tylko wtedy jak klimę dam na maksymalne obroty. Więc po prostu sobie wisi i czekam aż płyn się skończy. W końcu kosztowało 15zł to niech sobie wisi :)

Na drugi raz kupię jakąś choineczkę. To przynajmniej pachnie długo i czuć to cały czas.

• 1 miesiąc temu...

Sierpniowe ale dopisze kilka słów. Unikać wszystkiego co jest w płynie i musi wisieć blisko wlotów powietrza. Nie trawie zapachów owoców(owoce lubie ehheh ale odświeżacze są dla mnie jakies takie nieciekawe)

Zazwyczaj Wundery jak Brudijr ale najczęściej tylko czarne, ewentualnie coś leśnego.

Ja kiedyś kupiłem sobie jakiś AmbiPur wkładany w kratkę nawiewu i w sumie miałem go bardzo długo, tyle, że praktycznie z niego nie korzystałem, bo zazwyczaj kratki miałem po zamykane, ale jak już powietrze leciało to i zapach przyjemnie pachniał. Kiedyś podobały mi się takie zawieszki (w kształcie gwiazdki etc.) na lusterko z jakimś żelem w środku, ale one jakoś szybko się zużywały. Jakiś czas temu miałem w aucie zapach, także zawieszkę w postaci 100€ i ten był jak dla mnie idealny, tylko, że nie mogę go nigdzie znaleźć. Następnie zmieniłem na Wunder-Baum, bo dostałem go gdzieś przy okazji wymiany oleju czy czegoś i tak w sumie wisi. Najpierw był New Car, teraz jakiś czerwony Zimt-Apfel. Choinka w sumie nic nadzwyczajnego i jakoś nadzwyczajnie długo nie pachnie, poza tym, że na początku mega intensywnie, z tym, że ja zawsze wyciągam od razu całą.

Najpierw był AmbiPur, potem jakieś dziwactwa z marketów były brane na próbę- wiadomo nieraz tańszy zamiennik jest lepszy niż oryginał ale żaden z nich się nie sprawdził. Kiedyś ekspedientka w sklepie namówiła mnie na misia z przyssawką na sznureczku, który w środku był wypełniony zapachem- trochę kiczowato wyglądał ale po 2 latach nadal jakąś woń wypuszcza gdzieś w bagażniku (wpadł sam z tylnej półki i tak się tam został) <czerwona>. Był też Dr Marcus- zapach zielona herbata, sprawdził się i teraz jeździ ze mną znowu AmbiPur ale wersja kobieca ta różowa z zapachem kwiatowym- miałam obawy że będzie śmierdziało, od tego głowa będzie bolała ale też się sprawdził:)

Ja mam Dr Marcus Lemon.

Kiedyś kupiłem sobie wanilie,ale jak wsiadłem na drugi dzień do samochodu to myślałem,że się zrzygam,więc od razu zapach poleciał do kosza.Od tamtego czasu używam tylko lemon.Jak dla mnie najprzyjemniejszy;)

Pewnego razu Wunder przestał pachnieć. W domu leżał przeterminowany, stary dezodorant. O intensywnym, przyjemnym zapachu, nie pamiętam nazwy, bardzo gęsty (chyba że starości) Pomyślałem sobie, a co tam. Zmoczyłem Wundera aż kapało. Efekt był taki, że zapach trzymał dłużej niż oryginał) <czerwona>

Edytowane przez fredi