skitek Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Witam wszystkich i proszę o pomoc w znalezieniu tańszych niż w serwisie 12,05 za 1szt. spinek do oryginalnych listw dachowych z otworami. Potrzebne jest 14szt. tych spinek, a ja za listwy dałem mniej. Szukam takich jak na zdjęciu. Za wszelkie info dziękuję i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Spróbuj podpasować te produkowane przez ROMIX http://www.romix.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=19&Itemid=38 Czasami różnią się wyglądem ale spełniają te same wymagania. Skoro wiesz ile w ASO kosztują to zapewne i numer referencyjny znasz i i według niego porównaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robercik Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Mam pozakładane te spinki od Romixa i trzymają dobrze. Cena też nie była powalająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skitek Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 (edytowane) Cześć Gojgien i Robercik dzięki za podpowiedź, ale te z Romixa mam i sa za malutkie. i numer nie pasuje bo ja szukam 7701042283. Prośba do Robercik - jak pamiętasz to napisz w jaki sposób montowałeś te spinki z Romixa, może ja coś nie teges. Na pierwszym zdjęciu porównanie wielkości spinek: Oryginalna - ta większa, do tej z aukcji - a'la romix - czyli ta mniejsza. Jeżeli zna ktoś sposób zamocowania listwy z drugiego zdjęcia za pomocą spinek z aukcji proszę o info jak to zrobić. Edytowane 26 Lipca 2012 przez skitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinvet Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Też szukam takich spinek. Widział ktoś z Was jakieś zamienniki, bo różnica cen między takim elamentami w innnych autach, a tym oryginałem jest z księżyca. pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audikom Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 (edytowane) Czy sprawdzałeś tutaj: http://www.spinkisamochodowe.pl/ i tutaj: http://www.auto-spinka.pl/pl/c/Spinki-wg.-marki-i-modelu/1, itp., itd. Przed linkiem musi być spacja. Poprawiłem. - damiar Edytowane 3 Września 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Po roku poszukiwań kupiłem w aso , przy czym mi wystarczyło 6 lub 7 ważne żeby kupić/zamontować wszystkie bo bez tego wg mnie listwa trzymana jest zbyt słabo na pączątku w środku lub na końcu w zależności gdzie braknie spinki. Nie wiem dlaczego ale wszystkie zamienniki są zupełnie inne - dużo mniejsze. Jedyna co możesz jeszcze zrobić to szukać wymontowanych listw gdzie ostały się dobre spinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARKOM Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 (edytowane) przy okazji tematu listew dachowych ,pytanie czy moge zastapić listwę dachową taka ,,miękką i gumową na ta sztywną plastikową co ma wejscia na bagażnik dachowy ? i czy one maja te same spinki ? te listwy gumowe strasznie odstaja i niezbyt przylegają ... jesli spinki sa popękane można listwe wkleic na klej do szyb(zostawiając miejsce gdzie muszą sie poruszać suwadła ) Edytowane 30 Września 2013 przez DARKOM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomii Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Można zamienić gumowe na te drugie, przy czym te drugie nie są plastikowe a aluminiowe. Z zakończeniami gumowymi. Gumowe listwy nie mają spinek. Spinki są tylko do tych metalowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamilek Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 A czy mając te listwy gumowe można zamontować bagażnik na dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skitek Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 (edytowane) Witam wszystkich :) Bamilku, można zamontować bagażnik dachowy, a właściwie to belki - poprzeczki. Tylko trzeba albo zdjąć całkowicie te gumowe, albo wyciąć w nich otwory pod te poprzeczki. Edytowane 24 Listopada 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamilek Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skitek Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 (edytowane) Witam Bamilek to dla ciebie te zdjęcia, może komuś jeszcze się przydadzą zdjęcia pochodzą z netu, a na jednym z nich jest widoczny oryginalny box dachowy dedykowany do scenica i tych poprzeczek które chcesz zamontować. Edytowane 25 Listopada 2013 przez skitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 (edytowane) Hi hi, sam osobiście robiłem te pomiary. Gdzieś to tutaj jest wrzucone na tym forum, ale nie mogę odszukać, cały temat o tym jest zrobiony. Fajnie, że komuś się przyda. Nawet obecnie na alle jest taki zestaw do sprzedania, belki + Box, ale drogo, 700zł. http://allegro.pl/bagaznik-z-boxem-box-dachowy-do-renault-scenic-i3736754174.html ps. przepraszam, odnalazłem ten temat, proszę bardzo http://megane.com.pl/topic/24111-prosze-o-porade-w-spawie-bagaznika-dachowego/ Edytowane 25 Listopada 2013 przez Zygmunt Małek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbdingo Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Witam Czy ktoś w końcu znalazł jakiś zamiennik tych spinek 7701042283 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi