adam13339b Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 (edytowane) Mam pytanie.Może ktoś mi doradzi jak sobie poradzić z problemem powstałym po wymianie silnika.Mechanik wstawił silnik taki sam jak miałem czyli 1.9 dti 1999 r turbodiesel.Wymienione zostało wszystko w tym silniku.Założył osprzęt do niego i zaczynał odpalać.Byłem przy tym i objaw jest taki,że silnik zapala od strzału chodzi około 2 sekund i gaśnie.Sprawdziliśmy zasialnie i okazało się,że po uruchomieniu zanika napięcie zasilania 12V na elektrozaworze w pompie wtryskowej.Po przekreceniu stacyjki w poz 1 12V na elektrozaworze jest po uruchomieniu w poz 2 silnika zapala i po 2 s zanika i pompa odcina paliwo do wtrysków.Wszystko inne dziala normalnie.Proszę o pomoc co z tym tematem uczynić lub ewentualnie gdzie można oddać auto w Bydgoszczy, żeby to usunąć.Pompa wtryskowa to pompa Boscha z elektroniką.Pozdrawiam Adam z Bydgoszczy Edytowane 24 Lipca 2012 przez adam13339b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 (edytowane) Immobilajzer nie pozwala uruchomić silnika. Prawdopodobnie pomoże wymiana elektroniki pompy (bo tam jest immo) na tą z twojego auta. A kontrolka od immo nie miga? Możesz też usunąć immo (potrzebny kolejny spec) Edytowane 24 Lipca 2012 przez T.Boy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 podepnij clipa i sprawdź błędy w "blokadzie rozruchu". A na początek podaj 12V z akumulatora na elektorazwór i sprawdź czy wtedy będzie działac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam13339b Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Pompa Boscha jest od starego silnika tak jak i cały osprzęt.Nie posiadam osprzętu od silnika, który został zakupiony i wymieniony.Mam do Was pytanie,gdzie dokładnie znajduje się ten imobiliser i z jakich elementów się on składa.Elektronik,który ma auto twierdzi,że usunął imobiliser a sytuacja dalej się powtarza.Nie wiem co on dalej tam z autem robił,gdyż nie mam możliwości teraz pojechać do niego.Spróbuje się dowiedzieć.Może zna,któryś z kolegów jakiegoś dobrego fachowca od elektroniki w Bydgoszczy lub okolicach,który by sobie z tym poradził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi