kriwo2301 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam, jakis czas temu postanowilem popracowac na car audio w mojej Megi i swoja przygode zaczalem od wymiany przednich glosnikow w drzwiach z fabrycznych na JBL GTO-528. Byc moze sluch mnie myli, ale po montazu zbytnie roznicy nie zauwazylem, moze troche czystrze[że jakie???] czystsze wysokie tony. Radio posiadam fabryczne Tuner LIST. Pytanie brzmi czy jak wymienie radioodtwarzacz na np JVC, badz innej znanej marki dzwiek sie poprawi? Nie chce miec dyskoteki na kolkach, wiec wzmacniacz raczej nie wchodzi w gre. pozdrawiam! Regulamin pkt. 5.6, pkt. 5.7 0cool Edytowane 1 Sierpnia 2012 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Sugerowałbym zacząć od http://megane.com.pl/topic/22833-podstawy-wiedzy-o-naglosnieniu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriwo2301 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 jak już wspomniałem NIE interesuje mnie wzmacniacz i nowe okablowanie. Pytam tylko czy przyczyną może być słabe fabryczne radio i czy jak je wymienię to dźwięk się polepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 (edytowane) Dalej będę się upierał byś poczytał jednak, z naciskiem na FAQ, bo prędzej czy później popalisz tylko radia i tyle z tego będzie. Głośniki masz 2-Ohmowe a radia przeważnie nastawione są na 4. Ale Twój wybór co zrobisz, czy wymienisz sobie radio na takie które będzie miało na opakowaniu XXXX "Watuf" czy jednak pierw zapoznasz się z podstawami. Edytowane 1 Sierpnia 2012 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi