pcz_07 Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 nie masz koła dwumasowego, to na pewno wyklucz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 1. Koło dwumasowe na szczęście nie występuje w tym silniku. Ja bym dokładnie sprawdził poduszki silnika, głównie tą przy rozrządzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TomekJac Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 W DTi nie ma koła? Przecież Diesle zawsze mają podobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 W dti i dCi 102KM, które występowały w megane i scenic I nie było kół dwumasowych. Nie było potrzeby stosowania tego wynalazku, bo te auta miały zbyt mały moment obrotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 nowe diesle ale nie nasze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TomekJac Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Mówiąc o DTi mówisz też o tym wynalazku 80 konnym? Więc obstawiacie poduszkę, a w drugiej kolejności ewentualnie przegub? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Ani dti 80KM ani dti 98KM nie miały dwumasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TomekJac Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 W takim razie to zmienia postać rzeczy. I szczerze to troszkę ulżyło mi ;Pnie potrzeba mi teraz takiego remontu ;) Dodano: 06 gru 2012 - 18:13 Pytanie jeszcze jedno - czy jest wśród Was ktoś kto był zmuszony do wymiany wewnętrznego przegubu i z jakiego powodu? Były jakieś objawy? Chcę sprawdzić czy dopasuję coś do moich ;) Dodano: 15 kwi 2013 - 14:41 Nie powinienem odświeżać tematu, ale... Pojawiła się nowa, dziwna okoliczność. Otóż zdjęcie koła i założenie go o 90 stopni spowodowało złagodzenie wibracji. Czemu? Jakieś sugestie? Może jednak coś z felgą? Albo ma na to wpływ wyważenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi