Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Co może komputer auta?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Megane 2 z 2005 1.5dci

Co może pokazywać komputer samochodu?

Bo mi wyświetla takie rzeczy:

Vidange Dans

Carburant

Moyenne

Instantanee

Autowomie

Distance

No i przebieg.

A czytałem gdzieś ze tez pokazuje ile zostało paliwa w zbiorniku da się to ustawić? jest ogólnie wskaźnik ale tam tylko pokazuje kreski jedna kreska tak poza tym to ile litrów?

A czytałem gdzieś ze tez pokazuje ile zostało paliwa w zbiorniku da się to ustawić?

Ile paliwa jest w zbiorniku pokazuje komputer tylko podczas testu zegarów oraz spalanie paliwa na godzinę pracy też wtedy. Pokazuje także jaki mamy soft wgrany do kompa.

Edytowane przez aston76

To nie jest zdjęcie trybu serwisowego. Ilość paliwa podczas trybu serwisowego jest pokazywane na wyświetlaczu pomiędzy obrotomierzem a licznikiem prędkości. Zapalają sie wszystkie diody w liczniku i strzałki liczników chodzą sobie w górę i dół.

Ja wiem ze to nie jest zdjęcie trybu serwisowego zrobiłem fotkę po prostu ile pokazuje mi miernik ile zostało paliwa, a pytam na forum ile to może być na zdjęciu paliwa, bo na komputerze pokazuje w trybie serwisowym valeur jauge14L wiem ze zapalają się wszystkie diody i ruszają się strzałki bo udało mi się dojść do tego jak się w chodzi w ten tryb :) i tam miedzy innymi pokazuje valeur jauge14L

Edytowane przez Gość

Proste:

:) pełny zbiornik ostatnia kreska 60l w baku

:) 3/4 na wskaźniku to 45l w baku

:) 1/2 na wskaźniku to 30l w baku

;) 1/3 na wskaźniku to 15l w baku

Zapala się rezerwa to zostaje od 5l do 8l w baku. Zależy jaka rezerwa została ustawiona w Clipie.

W twoim przypadku możliwe że masz jeszcze tyle w baku.

Edytowane przez aston76