Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Mam Megane 2 z 2005 1.5dci Co może pokazywać komputer samochodu? Bo mi wyświetla takie rzeczy: Vidange Dans Carburant Moyenne Instantanee Autowomie Distance No i przebieg. A czytałem gdzieś ze tez pokazuje ile zostało paliwa w zbiorniku da się to ustawić? jest ogólnie wskaźnik ale tam tylko pokazuje kreski jedna kreska tak poza tym to ile litrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 A czytałem gdzieś ze tez pokazuje ile zostało paliwa w zbiorniku Da się zobaczyć ale tylko w trybie testowym,tu masz info :) http://megane.com.pl/topic/858-megane-ii-tricks-tips/page__view__findpost__p__113652 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 (edytowane) A czytałem gdzieś ze tez pokazuje ile zostało paliwa w zbiorniku da się to ustawić? Ile paliwa jest w zbiorniku pokazuje komputer tylko podczas testu zegarów oraz spalanie paliwa na godzinę pracy też wtedy. Pokazuje także jaki mamy soft wgrany do kompa. Edytowane 6 Sierpnia 2012 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 A co może pokazywać jeszcze oprócz tego co wypisałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Posłałem ci linka do tematu który cię interesuje a kolega poniżej dodatkowo jeszcze ci napisał,patrz troszkę uważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 (edytowane) Działa działa tryb testowy ile to moze być http://s1.pokazywarka.pl/i/1245553/534112/p1010483.jpg paliwa bo zrobiłem fotkę bo valeur jauge14L pokazuje komputer Edytowane 6 Sierpnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 To nie jest zdjęcie trybu serwisowego. Ilość paliwa podczas trybu serwisowego jest pokazywane na wyświetlaczu pomiędzy obrotomierzem a licznikiem prędkości. Zapalają sie wszystkie diody w liczniku i strzałki liczników chodzą sobie w górę i dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 (edytowane) Ja wiem ze to nie jest zdjęcie trybu serwisowego zrobiłem fotkę po prostu ile pokazuje mi miernik ile zostało paliwa, a pytam na forum ile to może być na zdjęciu paliwa, bo na komputerze pokazuje w trybie serwisowym valeur jauge14L wiem ze zapalają się wszystkie diody i ruszają się strzałki bo udało mi się dojść do tego jak się w chodzi w ten tryb :) i tam miedzy innymi pokazuje valeur jauge14L Edytowane 6 Sierpnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Jak znasz całkowitą pojemność zbiornika (gdy jest pusty i tankujesz na full) to podziel tą liczbę przez liczbę kresek i będziesz mniej więcej wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 A to http://s1.pokazywarka.pl/i/1245553/534112/p1010483.jpg możliwe ze jest 14 litrów paliwa jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 (edytowane) Proste: :) pełny zbiornik ostatnia kreska 60l w baku :) 3/4 na wskaźniku to 45l w baku :) 1/2 na wskaźniku to 30l w baku ;) 1/3 na wskaźniku to 15l w baku Zapala się rezerwa to zostaje od 5l do 8l w baku. Zależy jaka rezerwa została ustawiona w Clipie. W twoim przypadku możliwe że masz jeszcze tyle w baku. Edytowane 6 Sierpnia 2012 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 (edytowane) Mankament jest taki że pierwsza połowa od pełnego baku zawsze schodzi wolniej niż druga :) Edytowane 6 Sierpnia 2012 przez kanar666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 (edytowane) Ciekaw jestem jak wiarygodny jest komputer jak wiarygodnie pokazuje nam spalanie dziś sobie sprawdzałem przy rożnych prędkościach. Edytowane 6 Sierpnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Oszukuje o około 0,5-1l na 100km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 tzn za mało pewnie pokazuje? jak pali mi w trasie przykładowo 3L to powinienem pól litra, litr doliczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi