opielowski Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Konantor ten gość którego poleca Ci mrarek to prawdziwy spec, jego jak najbardziej polecam. Ale gdybyś szukał kogoś bliżej, to mam gościa z Rogoźnika który zajmuje się tylko Renault, głównie silnikami 1.9 dCi. Jeżeli byś chciał namiary to pisz na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Oczywiście zostawił cała elektronikę od 12KM i wyciął FAP. Autko po dziś dzień jeździ. wow! to prawdziwy harkor. przecież komp z 130 KM ma m.in. inne mapy wtrysków niż 120 KM :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 dlatego jeździ na mapach od 120KM. Mechanika jest od 130 a komp sterujący od starego silnika. To tak gwoli wyjaśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 eee to 10 KM stracił :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truskawek37 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Witam obróciła mi sie panewka w silniku 1,9 dci 120km grand scenic 2004r.Czeka mnie remont silnika lub wymiana na drugi.Jezeli chodzi o wymiane to troche sie obawiam aby nie kupic jakiegoś szrota i znowu za jakis czas nie robic remontu.Może macie jakiegos szpeca od tych silników--silnik F9Q 812.Jestem z okolic Łodzi.Jeżeli naprawa to co trzeba wymienic i jakie mniej wiecej koszta.Czy silnik o takich symbolach F9Q 818,F9Q 780,F9Q N870 130 km beda pasowały .prosze o [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 IMHO remont i to tylko u kogoś, kto się zna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hymmen Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 (edytowane) Tak, silnik F9Q N870 130 KM będzie pasował. Przekładasz tylko sam słupek. Prawie cała reszta zostaje. Wymieniasz tylko pompę vacum i odmę na tą z N870. I jeszcze mała przeróbka łapy pompy wtryskowej, chodzi o poszerzenie, podcięcie jednego z otworów. I masz 2-3 letni silnik. Warunek, wcześniej go sprawdzić i domagać się od sprzedającego gwarancji. Silnik po przekładce będzie miał oczywiście dalej 120 KM. Edytowane 27 Stycznia 2013 przez hymmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikoliko Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 (edytowane) Połączono z już istniejącym tematem. Witam, Padł mi motor w scenicu II - 1.9 120 koni, F9Q D8. Ponieważ zatarła się panewka i korba poszła na spacer, to chce wymienić cały motor. Pytanie czy wszystkie F9Q są takie same? Bo widzę, że jest kilka. Chyba, że coś innego pn. można wsadzić, tak aby pasował osprzęt i elektronika. pozdrawiam, P Edytowane 8 Października 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi