araskowalczyk Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Witam...jestem w trakcie przekładki silnika na drugi (w pierwszym obrócona panewka) i w trakcie przekładki z mechanikem natknęliśmy sie na problem jakim jest sprzęgło. Otóż jest to sprzęgło samonastawne typu SAC fitrmy LUK i tu brzmi pytanie czy mozemy bez problemu przełozyc te sprzęgło do drugiego silnika czy konieczne jest użycie specjalnego narzedzia do demontazu i montażu tego typu sprzęgieł? Moze ktos to wymieniał bez uzywania tego przyrządu? Z góry dzieki o rade. A tu link do tego urządzenia i opis:Montaz sprzegla SAC - Powiedzcie czy konieczne jest zastosowanie tego urzadzenia czy mozlwy jest montaz jak w standardowym? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Przy montażu nowego nie trzeba. Przy demontażu i montażu wymagany już jest sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
araskowalczyk Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 a jakie mogą być ewentualne skutki przekładania starego sprzęgła do drugiego silnika bez owego przyrządu? Nadmienię, że już odkreciliśmy ową tarczę z zaciskiem....to wg tych opisów będę miał sprzegło do wyrzucenia sie okazuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Jedyny skutek, to zużycie w trybie ekspresowym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrandPower Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Jestem w podobnej sytuacji z silnikiem tj. obrócona panewka. Mam pytanie gdzie kupiłeś silnik, czy masz może sprawdzonego sprzedawcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi