cinas Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Witam Mam taki objaw Silnik 1,5DCi jak się go odpala to przez 2 sekundy klekoce, potem cichnie W czym może być problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 sprawdź stan i ciśnienie oleju w magistrali zanim będzie za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TechDeck Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 W magistrali? TZN. gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 po wykręceniu czujika ciśnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 7 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Informacyjnie Objaw był taki iż po odpaleniu zimnego silnika przez 2 - 3 sekundy stukot jak by zawory stukały i póżniej cisza Uszkodzona panewka na 3 i 4 cylindrze , stan mocno początkowy , tylko wymiana panewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TechDeck Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 A mam pytanie dodatkowe: czy przy uruchomieniu silnika i nie dotykaniu pedału gazu, silnik stukał i gasł ? Ja mam dokładnie taki sam objaw czyli stukot 2-3 sekundy ale muszę dodać gazu by silnik nie zgasł. Potem jest już ok. Do tego dochodzi jeszcze zapach benzyny przy takich rozruchach. Mam zaplanowaną wymianę rozrządu i tak czytając zastanawiam się czy panewki też wymienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 nie słyszałem, by w benzynówkach był problem panewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TechDeck Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Więc może jakaś podpowiedz co może być w przyczyną takiego zachowania w benzynówce? Czytałem tu i tam, i nie którzy kierują winę na Koło Zmiennych Faz Rozrządu inni na czujnik faz rozrządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 (edytowane) A mam pytanie dodatkowe: czy przy uruchomieniu silnika i nie dotykaniu pedału gazu, silnik stukał i gasł ? Ja mam dokładnie taki sam objaw czyli stukot 2-3 sekundy ale muszę dodać gazu by silnik nie zgasł. Potem jest już ok. Do tego dochodzi jeszcze zapach benzyny przy takich rozruchach. Mam zaplanowaną wymianę rozrządu i tak czytając zastanawiam się czy panewki też wymienić? Kolego poczytaj o KZFR i będziesz wiedział, że masz koło zmiennych faz rozrządu do wymiany. A na przyszłość nie mieszaj tematów odnośnie silników. Edytowane 9 Września 2012 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi