Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Kupno sprzedaz samochodu

CYCinho92

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

jestem tutaj zeby dowiedziec sie wszystkiego o megane 2 ale teraz nie o tym: p

Mam taki mały problem mozecie mi powiedziec jak to jest... chodzi mi o to ze chciałbym kupic samochod tanio a sprzedac go drozej o jakies 30-50%

jak to jest z formalosciami... umowa kupna podatek od tego i co jeszcze? ( kupiłbym go i nie jezdził nim. tylko zeby go sprzedac jak najszybciej)

jak to z tym jest? i przy sprzedazy jakie formalnosci? (mam ledwo 20 latek wiec za duzo nie wiem): )

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.6, pkt. 5.7

0cool

Edytowane przez 0cool

Mam taki mały problem mozecie mi powiedziec jak to jest... chodzi mi o to ze chciałbym kupic samochod tanio a sprzedac go drozej o jakies 30-50%

Spóźniłeś się z tą praktyka o jakieś 30 lat. Wówczas było to możliwe, że kupowało się auto nowe w cenie fabrycznej po wcześniejszym otrzymaniu talonu i odczekaniu na swoją kolejkę do odbioru i sprzedawało na giełdzie a czasami zaraz za bramą fabryki w cenie 3 razy wyższej.

Niestety "to se uż ne wrati pane Havranek"

Teraz, by coś na aucie zarobić trzeba w zakupione auto zainwestować, by przyciągnąć potencjalnego klienta.

Poza tym Urząd skarbowy zaraz naskoczy na Ciebie i zażąda dodatkowych opłat, jeśli auto sprzedasz przed upływem 6 miesięcy od kupna. Gdybyś chciał go te 6 miesięcy przytrzymać to jesteś zobligowany innymi przepisami do jego przerejestrowania, tu też masz w plecy.

Choćby nawet udało Ci się to jakoś wszystko oszukać, to i tak jeszcze jest to forum, lub podobne, również takie dla innych marek, gdzie potencjalnych nabywców przed takimi dorobkiewiczami ostrzegamy jeśli o to zapytają, przedstawiając auto do oceny przed zakupem.

Zobacz temat z pytaniami o zakup, poczytaj posty i opinie na temat prezentowanych aut. Stan, rocznik, przebieg, cena, są szeroko dyskutowane i auta podpadające są odradzane.

Jest pewien pułap cen realnych, jaką możesz za sprzedawane auto krzyknąć, jednak by na nim 30- 50 % zarobić, to musiałbyś zakupić rzęcha, (bo kto Ci sprzeda dobre auto za połowę ceny rynkowej) a taki bez inwestycji w poprawę stanu raczej zostanie odrzucony jako auto mina.

Zrozumiałbym jeszcze 5 -10 % zarobku przy wkładzie własnej pracy w poprawienie stanu, ale 30 - 50???? Raczej nieosiągalne.

Coś kiepsko sobie ten biznesplan wykombinowałeś.....

A już całkowitym nieporozumieniem jest pytać o poradę na forum, które bierze stronę kupujących i im pomaga nie stracić swoich pieniedzy.

Edytowane przez gojgien

hehe panowie wasze rady sa cenne: ) ale moim sposobem nie jest zarobek na aucie poprzez oszukanie potencjalnego nabywcy... poprostu kupuje auto w jakims tam stanie - dobrym czy tam bardzo dobrym bez wkładania w niego kasy a sprzedaje drozej bo kupiłem bardzo tanio...: )

tutaj nie chcem nikogo oszukiwac na stanie auta: ) poprostu jest mozliwosc kupowania sprawnych aut po znacznie nizszej cenie wiec dlaczego by z tego nie korzystac: )

wiec prosze o odp na moje pytania:)

troszke juz czytałem w necie wiec conieco wiem m.in ze podatek 19% przed upływem 6 miesiecy od mojego kupna ale ten podatek to nie problem mozna go jakos tam ominac : p

Dodano: 29 sie 2012 - 22:55

ps. sam chciałbym kupic sobie auto i np skorzystac z tego forum bo jest bardzo przydatne... sam nie chciałbym zostac oszukany przy kupnie wiec nie chcem tez oszukiwac jesli komus bym sprzedał

Wiesz co, nim się weźmiesz za biznes i przekręty finansowe, weź sobie najpierw zainwestuj w słownik i zasady pisowni i nadrób to co olałeś w szkole.

Słowa takie jak "chcem", które używasz, oraz podobne: "zrobiem" "pójdem" raczej nie przystoją osobie w wieku 20 lat, dopiero co kończącemu edukację, gdy nauka w kraju jest gratisowa.

"Jak Cię widzą tak Cię piszą" i abstrahując - jak Cię czytają tak Cię widzą.

Chcesz być wiarygodny nawet w przekrętach, wysławiaj się poprawnie, przynajmniej stworzysz wrażenie, że jesteś osobą obytą i inteligentną, a to już prawie połowa sukcesu.

Polskie haczyki i kreseczki nad literami też mają kolosalne znaczenie, radzę się do tego przyzwyczaić i stosować.

Dziękuje bardzo Panu za odp. na moje pytania. Wezmę Pana uwagi do serca: )

To nie sa zadne przekrety... samochod jet legalnie kupiony.

(jak cos jestem studentemi, dyslektykim wiec błedy moga byc ) i nie interesuje mnie co inni o mnie sadza mam do głeboko...

to jest forum o samochadach czy ortografii?? (pytanie retoryczne)

(jak cos jestem studentemi, dyslektykim wiec błedy moga byc )

Nie, nie mogą być.

i nie interesuje mnie co inni o mnie sadza mam do głeboko...

To tłumaczenie ja mam w tym samym miejscu, 2 razy głębiej.

to jest forum o samochadach czy ortografii?? (pytanie retoryczne)

Prywatne forum motoryzacyjne ale oparte na zasadach poprawnej pisowni w j. Polskim

Dys- coś tam, to nie usprawiedliwienie. Zaświadczenia i poradnie funkcjonują przez kilka ostatnich lat dla leniwych młokosów, którym to za kasiorkę rodzice zaświadczenia załatwiają. W normalnym zdrowym społeczeństwie i systemie edukacji dla takich osób jest szkoła zawodowa, a nie zaświadczenia, szkoła średnia i studia. O lenistwie dobitnie świadczy fakt, że nawet nie uaktywniłeś w przeglądarce słownika sprawdzającego Twoje teksty i wskazującego błędy, choć wiesz, że je popełniasz. To tak poza tematem.

W regulaminie tego forum jest jasno stwierdzone, że wszelkie tego typu zaświadczenia nie są tu tolerowane ani honorowane. Możesz je sobie na czoło przykleić, by było śmieszniej. Tu albo wykazujesz się znajomością i stosowaniem zasad pisowni albo wypad. Zostałeś o tym uprzedzony w regulaminie w czasie rejestracji. Masz prawo do wnioskowania do Admina, o likwidację swojego profilu jeśli z tym się nie zgadzasz.

A tak podsumowując, czarno widzę przyszłość tego kraju, skoro osoby z dys.... dostają się na studia i kiedyś mają stanowić kadrę kierowniczą i być trzonem inteligencji.

Obym nie musiał tego na własne oczy oglądać i na własnej skórze działalności tak szkolonych odczuwać.....

No ale nie od dziś wiadomo, że wśród wielu szkolonych, tylko kilku jest mądrych....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 20 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!