Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Bezpieczeństwo a prędkość

Cruel

Rekomendowane odpowiedzi

Nie miałem na myśli prawa fizyki bo to oczywiste co napisałeś,chodziło mi o jakąś daną sytuację jaka może mi się wydarzyć.

Co do błędu pomyliłem się.

Edytowane przez kanar666

Dobra panowie, temat o radarach i fotkach przez nich cykniętych więc troszkę od tematu odbiegamy. Proponuje założyć temat "Bezpieczeństwo a prędkość" i tam możemy sobie poużywać. Tutaj basta :D

i coby było jasne, tak, jestem za utworzeniem takiego tematu :D

baciuś - moim zdaniem żarty w tego typu tematach są nie tyle nie na miejscu, co po prostu nie pasują. Oczywiście, możesz śmiać się ze mnie, że takie wywody piszę - masz do tego prawo, a mnie to będzie latać bardzo nisko :D Pouczam i będę pouczał ludzi, którzy przekraczają znacząco prędkość i się tym chełpią. Ja, jak napisałem wcześniej, staram się przekraczać co najwyżej max o 10km/h i to w miejscach typu teren niezabudowany, do 100km/h, ale się tym nie chełpię. Dlatego mam ochotę i będę pouczał i będe taką jazdę publicznie beształ.

Zgadzam się z Prezesem. Ale, tak jak pisałem wcześniej, w innym temacie, osoby, które znacząco przekraczają dozwoloną prędkość są dla mnie spalone już na starcie. Będę takie osoby beształ, pouczał, mimo, że innym to nie pasuje. Znaczące przekraczanie dozwolonej prędkości nie jest COOL, nie powoduje to szybszego dotarcia do miejsca docelowego, a jest szalenie niebezpiecznie i co najważniejsze KRETYŃSKIE!

Nie miałem na myśli prawa fizyki bo to oczywiste co napisałeś,chodziło mi o jakąś daną sytuację jaka może mi się wydarzyć.

Przecież prawa fizyki działają cały czas na drodze. I nic nie zmienisz. Po prostu za kierownicą trzeba myśleć za siebie i innych. I przede wszystkim za innych, bo zmiana pasa ruch przez inne auto przed twoja maska może się źle skończyć dla Ciebie. Osobiście przeżyłem wypadek samochodowy i do dnia dzisiejszego nie wiem skąd się wziął samochód, w który uderzyłem a jechałem tylko 45-50km/h. I całe szczęście w tym, że aucie w które uderzyłem nikt nie siedział na fotelu pasażera. Maluch poszedł na żyletki (dostał strzała w narożnik lewy), a CC miało uszkodzone 2 słupki przedni i środkowy i fotel pasażera został tam wyrwany. A u mnie "przesunął się sam" fotel pasażera z tatą, z ostatniego zaczepu na pierwszy.

Edytowane przez aston76

Po wpisach widzę, że jedni cwaniakują, a drudzy udają świętoszków. Problemem w PL jest idiotyczne oznakowanie oraz fatalny stan dróg, a dopiero później należy winić prędkość. Jakoś na zachodzie nigdy nie ma potrzeby przekraczać dozwolonej prędkości bo jest sensownie wyznaczona. U nas na zapas lub częściej dla zarobku ustawia się 50 na dwupasmówkach ze światłami na przejściach i chodnikami. Już kiedyś tvn wyliczył ile trwałaby podróż z Wawy do Wrocławia zgodnie z ograniczeniami, których nikt nie stosuje bo w większości służą zarabianu, a nie bezpieczeństwu.

Edytowane przez kataryniarz
  • +1 1

A miałeś już taką sytuację??

Może nie przy 2 ale przy 5 km obróciło mnie na szklance, gdzie ani nie przyhamowałem, ani nie dodałem gazu, ani nie wykonałem żadnego ruchu kierownicą.

Ale szklanka była taka, że potem dalej po drodze, widziałem jak babka dała krok za mną jak przejechała i tyle ją widziałem - jak długa leżała i próbowała się podnieść.

To ja dzisiaj też miałem nie ciekawą sytuację,droga miała dwa pasy,lewy do skrętu w lewo a prawy w prawo,ja jechałem lewym i w momencie jak się rozpędzałem na drugim biegu a już miałem wysokie obroty więc szło to szybko gościu nagle wtargnął na mój pas z prawego i gdyby nie ostre hamowanie to bym pewnie gościa przychaczył a prędkość około 30km/h.Pewnie myślał że jak duży bus jedzie to już nie potrafi szybko przyspieszyć.