emero Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Kilka dni temu pojawił się problem. Po uruchomieniu silnika samoczynnie włączają się tylne wycieraczki( anemicznie się ruszają) i po chwili sam otwiera się bagażnik. Co może być przyczyną, jak to naprawić i czy jest to na tyle poważne, że potrzebny będzie serwis? Proszę o pomoc. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Zwarcie w przewodach idących do klapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Jeżeli masz ustawione że po odpaleniu silnika włączają się światła - to przerwał ci się przewód masowy(w tej gumowej przelotce) od tylnej klapy.Też tak miałem po włączeniu się świateł zamek dostaje masę przez żarówki oświetlenia tablicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Mam od 2 miesięcy podobnie :D Po odpaleniu silnika otwiera sie samoczynnie klapa bagażnika, niewielki ruch wykona tylna wycieraczka aby po chwili powrócić bądź nie do poprzedniego położenia. Dodatkowo naciskanie przycisku do otwierania klapy powoduje ruch wycieraczki :D Na razie zabezpieczam się ryglowaniem zamka przyciskiem przed odpaleniem silnika hehe Dokładnie w tym gumowym zabezpieczeniu pęka kabel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emero Opublikowano 27 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Dzięki za odpowiedzi, będzie więcej czasu to się naprawi:) na razie muszę z tym żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek15444 Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Witam. Mam ten sam problem z klapą co kolega. Możecie mi podpowiedzieć jakim kolorem jest oznaczony przewód masowy, i jakieś podpowiedzi jak zlikwidować usterkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi