jankacper Opublikowano 15 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 (edytowane) Witam wszystkich przyczyną stuków w moim silniku było rozstrzelnienie podkładek wtryskiwaczy na 3 i 4 cylindrze.Wymieniłem je i jest ok.Zbieg okoloczności sprawił że nastąpiło to zaraz po wymianie oleju i filtra paliwa.Dziękuje wszystkim za wsparcie i serdecznie pozdrawiam. Edytowane 23 Września 2012 przez jankacper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stock844 Opublikowano 15 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 (edytowane) obstawiam filtr paliwa. Dla 1.5 (przynajmniej ja) tylko man-oleju i delphi lub Man-paliwa. Na purfuxie stuka lub nawet nie chce odpalić. Edytowane 15 Września 2012 przez stock844 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atrakcyjny_kazimierz Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Wymieniałem wiosną filtr paliwa Filtrona i żadnego powietrza w przewodach ani stuków w silniku nie było. Co powoduje stuki, bo przecież nie sam filtr ? Moim zdaniem jedynie brak odpowietrzenia może powodować klepanie, ale w czym i gdzie ? Może ktoś wie o co chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 a co ma filtr paliwa do stukania? poza tym za odpowietrzenie paliwa odpowiedzialny jest odpowietrznik na pompie. nawet jeśli paliwo po filtrze jest zapowietrzone, to ten odpowietrznik je odpowietrza ("masło maślane"). powrotem mogą lecieć bańki powietrzne. być może (ale głowy nie dam uciąć) ktoś wlał do oleju jakiegoś doktora, który stuki chwilowo zniwelował, a po wymianie oleju tegoż doktora usunąłeś i może jakaś panewka się odezwała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke16 Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 mrarek miałem to własnie napisać... możliwe że chodził na motodoktorze.... Była cisza teraz puka... co do zapowietrzonego układu mało to możliwe... Ja bym jak najszybciej udał się do mechanika i nie jezdził autem... bo jak panewa to będzie duuuży problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi