damian_opole Opublikowano 19 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Witam.Mój problem polega na tym,że gdy wyjeżdzam z miasta to po ok 10km trace sygnał i żadne radio mi nie odbiera przez resztę trasy nawet jeśli wjeżdżam do kolejnej dużej miejscwości. Nie wiem czy wystarczy kupić wzmacniacz sygnału czy antene? Pomóżcie,może ktoś miał podobny problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Sprawdź czy masz antenę podpiętą. Potem może podmień radio i się okaże co jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 20 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Sprawdziłem dzisiaj,antena dobrze podpięta, radio mam oryginalne więc będzie cieżko. U mojego ojca w swojej Renault Thalia wszystko działa i też ma oryginalne radio.Wgl nie traci sygnału przez całą trase. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malyv8 Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Miałem podobnie , zmieniłem sam bat anteny problem zniknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 25 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Malyv8 to wystarczy wymienić tylko antenke i powinno pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malyv8 Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 A skąd ja mam wiedzieć ? u mnie pomogło, zamień się z ojcem na baty anten , sprawa sie wyjaśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archibald Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Po pierwsze sprawdz czy dochodzi napiecie do podstawy anteny (chyba jest podawane z radia). Potem rozbierz podstawe anteny i zobacz w jakim jest stanie, bo czesto koroduje i traci sygnal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyjo83 Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) Połączono z już istniejącym, podobnym tematem. Witam Mam taki problem z moim radiem samochodowym - oryginalnym Ostatnio jadąc w trasę zauważyłem iż w mieście słucham radia bez problemu. A wyjeżdżając poza miasto traci zasięg i jak daje szukaj - nie wyszukuje fal i nie trzyma wybranej rozgłośni. Co może być problemem? Edytowane 4 Listopada 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) Włącz opcję RDS-u AF. Ale musisz pamiętać, że nie wszystkie stacje nadają z tym udogodnieniem a niektóre to stacje lokalne i możesz je odbierać póki masz zasięg. Nie wiem jak jest w Twojej okolicy, ale najpewniej możesz to sprawdzić na RMF. Edytowane 4 Listopada 2014 przez Lelupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaso Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 (edytowane) Padł wzmacniacz anteny w jej podstawce. Metoda sprawdzenia - złap ręką antenę i zobacz czy sygnał się poprawił. Edytowane 4 Listopada 2014 przez kubaso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi