Skocz do zawartości

Nie odpala! Zwarcie?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie,

szukam osób, który miały taki sam problem jak ja i będą w stanie naprowadzić mnie i zasugerować co powinienem zrobić.

Dosłownie wczoraj podjechałem do supermarketu, miedzy czasie zaczęło nieźle padać,

po powrocie do auta, wduszam start a tu niespodzianka. Auto nie odpala. Słychać tylko dziwne brzęczenie w skrzynce z bezpiecznikami obok akumulatora

i migają kontrolki i wszystkie lampki w aucie jak na choince tak jakby jakieś zwarcie co chwile było. Autko próbuje samo tak się odpalić może z 5 razy pod rząd

po czym przestaje i wyświetla się komunikat, że mam wyciągnąć kartę. Czyli tak jakbym go normalnie gasił.

Gdzie szukać przyczyny? Auto do dzisiaj stoi pod marketem, nie wiem czy zdołam go sam uruchomić czy tylko holowanie i elektryk?

Aha, dopisze jeszcze co próbowałem już zrobić. Podłączyłem całkiem nowy akumulator (dzięki uprzejmości pobliskiego marketu :D, oraz próbowałem sprawdzić wszystkie bezpieczniki w skrzynce po prawej stronie aku.

Z góry dziękuję za wszystko pomocne podpowiedzi.

Pozdrawiam.

Jak mocno popadało to może nabrało wody do UCH, ale wtedy byś musiał mieć mokro pod nogami kierowcy

Taki terkot to ewidentnie brakuje prądu , może masa od aku gdzieś ucieka , albo od rozrusznika, dołożyć dodatkowy kabel masa aku -> silnik i zobaczyć jaki będzie ekeft

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...