kysiu998 Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Witam, otóż mam problem z renault scenic II 1,9 DCI 120km. Niedawno zakupilem ten samochodzik i dotad chodzil bez zarzutu, ostatnimi czasy zauwazylem dosc duzy spadek mocy i zwiekoszne spalanie, z 6,5 l na 11,5 l. Zauwazylem tez spadek ilosci oleju w silniku, zrobilem dolewke i nadal oleju ubywalo. Wymieniony zostal przeplywomierz jednak nic to nie pomoglo. doczytalem sie na jakims forum ze moze pomoc zaslepienie egru, totez zrobilem to, delikatnie sie moc zwiekszyla, jednak spalanie nadal pozostalo takie same, ale nadal nie chodzil jak powinien. ostatnio jeszcze zauwazylem male plamki oleju na tylnej klapie, czy myslicie ze moze mi pluć z wydechu tym olejem co go bierze? Chialem tez zaznaczyc ze bylem z nim u mechanika i kombinowal cos tam z jakimis czujnikami jednak to dalej nie pomoglo. moze ktos z was mial podobny problem i powie mi jak temu zaradzic? z góry dziekuje za pomoc, pozdrawiam. Regulamin pkt. 5.6, pkt. 5.7 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Zmień mechanika to po 1 :D Jak nie potrafi diagnozować problemu i naraża Cie na koszta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 U ojca było to samo, i pomogło wyczyszczenie zaworu egr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 ale o czynnościach przy turbo już nie napisałeś. a na tamtym forum zamędrkowałeś: Turbo bylo sprawdzane i odziwo jest ok, gdybym tego nie sprawdzil to bym nie pisal bo to oczywiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi