mareks 1234 Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 (edytowane) Proszę o wskazówki odnośnie potencjalnej możliwości przykregi zapachu w aucie (jak zbutwiała ścierka) w aucie - Megane II ph 2 2007 rok. Auto jesienią 2011 miało czyszczenie chemiczne klimy w profesjonalnym zakładzie obsługi klimatyzacji. W tym roku po postoju auta w środku jest zapach jak opisany wyżej. Mija po przejechaniu kilku km, nie zwiększa się po właczeniu klimy. W lato był rano, gdy wyłączałem razem z autem klimę i zamykałem auto. Teraz jednak nie używam od kilku dni klimy, a zapach jest nadal po każdym dłuższym postoju. Czyściłem w tym roku także układ klimy auta - myśląc, że to pomoże, ozonowaniem i potem pianką. Wymienaiłem filtr przeciwpyłkowy - nie był wilogotny etc. Nic to nie pomogło. Dywaniki w aucie są suche, pod nogami pod schowkami nie ma wody. Podejrzewam jeszcze podszybie (liście itd zapychające otwory odprowadzające wodę) - ale to chyba błedny trop. czyżby trzeba było czyścić/wymontować parownik. Proszę o rady. Edytowane 24 Września 2012 przez mareks 1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 (edytowane) A jakiej firmy ma kolega filtr założony? Osobiście wymieniam filtr od klimy 3,4 razy do roku. I przy zwykłych po 3, 4 miesiącach pojawia się zapaszek rano a przy węglowych brak zapachów. Edytowane 24 Września 2012 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Ja wymieniam dwa razy w roku i nigdy nic nie czuć, kwiecień i listopad (chociaż teraz już wymieniłem na zimę, bo miałem luźny i uciekało powietrze dołem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks 1234 Opublikowano 25 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 W tym roku filtr kabinowy też wymieniałem 2 razy - w tym ostatni raz miesiąć na oryginalny węglowy pureflux. Nie był zawilgocony (stary). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freak1 Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 spróbuj podjechać do kogoś kto pierze wnętrza parowo. Niech przedmucha para kanały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Ozonowanie powinno pomóc. Koszt 50-70 PLN i święty spokój :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks 1234 Opublikowano 7 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Jak juz pisałem w 2-3 mieisące temu było ozonowanie, potem jeszcze pianka do czyszczenia układu. Nic to nie pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-stargard Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Witam, Nie chcę zakladać nowego tematu dlatego podepnę się pod ten. Muszę kupić filtr kabinowy ponieważ slabo mi nawiewa klima. W sklepach są dosyc drogie ale znalazlem kilka na Al...ro. Czy warto je brać? Poniżej linki do aukcji. 1. http://allegro.pl/filtr-kabinowy-renault-scenic-ii-grand-scenic-i3296381713.html 2. http://allegro.pl/filtr-kabinowy-weglowy-grand-scenic-ii-scenic-ii-i3315746516.html 3. http://allegro.pl/filtr-kabinowy-weglowy-renault-grand-scenic-ii-2-3-i3344664430.html Dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 (edytowane) HART to ogólnie straszną tandete robi więc proponuje jednak jeśli już skupić sie na Filtronie lub innych znanych markach Edytowane 1 Lipca 2013 przez Tytan555 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi