whitefunk Opublikowano 28 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Cześć przeszukałem archiwum, ale nie znalazłem opisu mojego problemu. Mam dziwne skrzypienie, trzeszczenie, a nawet można to nazwać zgrzytaniem zwieszenia z przódu, ale tylko jak ruszam, jade powoli, podczas hamowania oraz na parkingu kręcenia kierownicą. Poprzednik wymienił obie poduszki nad amortyzatorami, ja wymieniłem dzisiaj tuleję wahacza, bo była uszkodzona, wg mechanika innych luzów brak. Co może tak dziwnie trzeszczeć, skrzypieć, zgrzytać, nie wiem jak to nazwać, ale dzwięk bardzo nieprzyjemny dla ucha, tylko podczas wolnej jazdy, słychać go przy ruszeniu i hamowaniu, a także przy kręceniu kierownicą na postoju, podzas manewrowania na parkingu. Ktoś to już kiedyś rozpracował? Podczas zwyczajnej jazdy albo tego nie słyszę albo dzwięk ustaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlipsoon Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Witam możesz mieć problem z łozyskami na amortyzatorach. koszt takiego łozyska jest mały ale gorzej z wymianą bo trzeba sciągnąc kolumne McPersona. ale każdy mechanik poradzi sobie z tym bez problemu. pozdrawiam chlipsoon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrbiegacz Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Cześć, trochę czasu już mineło od kiedy zgłosiłeś problem trzeszczenia zawieszenia i napewno już rozwiązałeś tą zagadkę. Gdyby okazało się, że nie to polecam wymianę łączników stabilizatora, rzeczywiście potrafią trzeszczeć. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sebulerbin Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Potwierdzam to co Kolega wyzej napisał. Miałem to samo jakieś 3 tygodnie temu zmienione i jak ręką odjął- łącznik stabilizatora i tuleje wahacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi