xevada Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Znajoma przymierza sie do zakupu Meganki, 1.4 benzyna, z 1996, przebieg cos kolo 190 tys. Kupione niby w saonie w Polsce. Jest to jej pierwsze auto, wstepnie juz go ogladismy (na gieldzie) i wygladalo na bardzo zadbane. Teraz chce juz pojechac z kasa raczej zeby ja kupic. Na co zwrocic szczegolna uwage ? Co bylo bolaczka lub problemem tych silnikow lub rocznikow ? Jakie jest orientacyjne spalanie takiego silnika? Czy powinna rozwac zalozenie instalacji gazowej do tej pojemnosci (czy w tym silniku kolektor jest plastykowy?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 odpowiedzi na wszystkie pytania są na forum, wystarczy się trochę wysilić i poszukać w wyszukiwarce :-/ jak chcesz byśmy coś powiedzieli o autku to daj linka do ogłoszenia ze zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xevada Opublikowano 2 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Sorki. widocznie malo skutecznie szukalem. Niestety autko bylo znalezione na gieldzie i nie mam linku do zadnego ogloszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinos Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 jedz do serwisu i tam ci sprawdzą autko. Zapłacisz, jak dobrze po negocjujesz w granicach stu paru złotych. Ja płaciłem 115 za sprawdzenie i wyszło, że cofany licznik i to niemało. Bądź czujny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mischka2409 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Witam! A co powiecie o tym?? http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3948948 [ Dodano: 2007-12-05, 21:59 ] Chciałbym tylko dodać że popełniłem błąd przy rejestracji na forum i w opisie auta pisałem czym jestem zainteresowany, a nie co posiadam.(żeby ktos nie pomyślał ze juz mam megane i zawracam d.... ) Zastanawiam się jednak nad benzyna i gazem. Czy wogóle gaz do 1.4 ma sens?? Nie będzie go trzeba pchać pod górkę?? " Będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 IMHO auto trochę w życiu przeszło. Widać ze powypadkowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mischka2409 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Tak własnie mi sie wydawało po tym ze tylne drzwi jakos dziwnie domknięte Thnx bronius [ Dodano: 2007-12-06, 01:39 ] a to?? http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3952555 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 źle nie wygląda ale opis trochę bajkowy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagabicz Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 ja bym wziął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stok Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 Witam! Właśnie zdałem prawko(za I razem:) ) i chciałbym kupić jakąś megi. A, że dysponuje funduszem 12-13 tysi to wybór padł na megi pierwszej generacji bez face-liftingu. Jesteście ekspertami w tej dziedzinie i tu moje pytanie. Czy za tą cenę da się wyrwać jakąś naprawdę dobrą megi? Chodzi mi konkretniej o hatchbacka/classica. Mile widziana byłaby instalacja gazowa.. Renault w mojej rodzinie jest od wielu lat, nie było z nim nigdy większych problemów, no i ta linia:) Proszę o odp. Na serwisach aukcyjnych są co prawda megi nawet za 9k. Aha i jeszcze jedno.. Czy przebieg 100 tysięcy jak na samochód 10 letni to nie za mało? Z góry dzięki i PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2008 stok, co do przebiegu to zależy kto ile jeździ. prawdę mówiąc to w 10 latku będzie ciężko o taki realny przebieg ale szukając znajdziesz. lepiej kup auto bez gazu i kroplówkę sam zamontuj (jak chcesz tak bardzo) większe prawdopodobieństwo że zdrowszy silnik. a i jak ktoś założył gaz to na pewno nie jeździł rekreacyjnie 10 tyś rocznie żeby miał taki mały przebieg. za 12-13tyś na pewno pierwszy model kupisz bez problemu w możliwym stanie bo dobrych aut nikt nie sprzedaje a jak tak to rzadko. wiec cierpliwie szukać i czekać na okazje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stok Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Dzięki.. Będę szukał czegoś teraz przez ferie. Jak znajdę i nabędę to się pochwalę. A tak przy okazji to ile kosztuje sprawdzenie auta w jakiejs stacji diagnostycznej + wymiana wszystkich płynów i paska rozrządu? Z góry dzięki i PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 sprawdzenie auta w ASO to koszt około 120zł. koszt wymiany paska rozrządu zaczyna sie w warsztacie X od 200zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stok Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Ok, a jeszcze takie małe pytanko. Bo jednak megane I ph2 jest jak dla mnie trochę ładniejsza i właśnie mam problem:(. Czy za około 15 tysi dostałbym ph2? hatchback? Jak patrze na otomoto to są takie ale mają przebiegi dość duże... A może jeszcze poczekac z pare miesiecy, żeby ceny spadły? PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 nie wydaje mi sie żeby ceny na lato spadły. jak kupować to do połowy marca. a potem to już na zimę. co do ceny to szukaj i sprawdzaj oferty bo czasami może sie jakaś trafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi