barii Opublikowano 31 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Witam, jestem tutaj nowy. Megankę 1.9 dti z 1999 roku mam od 4 lat, nigdy nie było z nią żadnych problemów. Dzisiaj wsiadam do samochodu i nie mogę odpalić. 2 dni temu normalnie przyjechałem pod dom, dzisiaj nie pali. wkładam kluczyk do stacyjki przekęcam, żeby zagrzać świece (obrotościomierz przesuwa się do 1500, kilkuktotnie skacze, wraca do zera) <- tego nie było wcześniej odpalam i nic. Kręci, kręci, kręci,... (podczas rozruchu wskazówka obrotościomierza co jakiś czas skacze). Sprawdziłem filtr paliwa, filt powietrza, przełącznik/bezpiecznik odcinający zapłon, rozkręciłem nawet kluczyk, żeby sprawdzić immobiliser. Posprawdzałem wszystkie widocznie styki (czy nie są zaśniedziałe). Czy wie ktoś co mogło się stać, najdziwniejsze jest to że wszystko nagle, wcześniej żadnych niepokojących objawów. Pozdr. Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 31 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Sprawdź jeszcze czy po włączeniu zapłonu ma zasilanie zawór odcinający paliwo na pompie wtryskowej. Jeżeli zawór nie ma zasilania lub jest niesprawny to silnika nie odpalisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 31 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 odblokowuje immobilzer?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barii Opublikowano 31 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 immobilzer wydaje mi się że odblokowuje bo przestaje migać czerwona lampka na tablicy rozdzielczej. @aniewa jutro sprawdzę o czym piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 31 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Zasilanie na elektrozaworze paliwa świadczy o odblokowaniu immobilisera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barii Opublikowano 1 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 a czy takie zachowanie obrotościomierza nie jest dziwne? O czym to może świadczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Sprawdź na innym kluczyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barii Opublikowano 3 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 [Rozwiązane] bezpiecznik od świec żarowych stracił nóżkę. Pomogła wymiana na nowy :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi