tomek bydgoszcz Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Witam Już kiedys pisałem w tej sprawie ale jak na razie jestem w punkcie wyjścia. Jak jadę po drobnych nierównościch słyszę głuche stuki z przedniego zawieszenia,bardzo dobrze je słychać jak przy małej prędkości podjeżdżam pod delikatny krawężnik.Chyba są w górnej okolicy zawieszenia ale czasami słyszę je przy podłoze. Wymieniłem: 4 amory,łożyska macphersona,tuleje na wachaczach + końcówki kuliste,końcówki drążków,stabilizator jest naspawany i ma nowe gumy na stabilizatorze. Opony mam profil 175/65 14 a latem 185/60 14 i tu nie ma różnicy. Proszę pomóżcie bo nawet chcę ale nie wiem co mam wymienić. Jak wydaję kasę a pierwsze 100 metrów po wyjeździe od mechaników ciągle mi mówi,że to znowu nie to, to już tracę siły i nerwy. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 a czy ktokolwiek sprawdzał ci sam drążek kierowniczy? czy przy tym głuchym puknięciu czujesz przeskok pod którąś z nóg? jeśli takie są tego objawy być może masz zużyty sam drążek kierowniczy (maglownica), co to znaczy drążek stabilizatora na spawany? Ewentualnie pęknięta sprężyna zawieszenia bądź też źle założona (nie w zamek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek bydgoszcz Opublikowano 7 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Naspawany drążek = w ASO ( po godzinach pracy - czyli na lewo ) mechanik wyjął stabilizator z przodu naspawał końcówki bo były już cieńsze niż oryginalnie,potem szlifierką wyrównał i zamontował nowe gumy Renault. A z tym drążkiem kierowniczym to popracuję,dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jt Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Witam, sprawdź zaciski przy hamulcach, jak są zjechane mocno klocki prawie do zera to wówczas zaciski tak hałasują - przynajmniej u mnie tak było w Megi 1,4 V8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drooid Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 u mnie ten sam problem ale stuki jakby wpadały w drgania, wymieniłem drążki z końcówkami, sworznie wachaczy, tuleje wachaczy, łożyska mcper...., amorki, gumy stabilizatora, klocki hamulcowe, dalej stuka, doradźcie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anatol Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Witam. Miałem takie stuki na drobnych nierównościach podczas jazdy na wprost w Meganie 1 2000r i tak jak pisze użytkownik "jt" pomogła wymiana klocków hamulcowych. Przy zużytych klockach zaciski wysuwają się z prowadnic i stukają. Tak było w moim przypadku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertsosna Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Witam.Miałem takie stuki na drobnych nierównościach podczas jazdy na wprost w Meganie 1 2000r i tak jak pisze użytkownik "jt" pomogła wymiana klocków hamulcowych. Przy zużytych klockach zaciski wysuwają się z prowadnic i stukają. Tak było w moim przypadku. Pozdrawiam. miałem podobny problem ,wolno słychać ,szybko nie, drążek kierownicy - wymieniłem całkiem inaczej naprawde minimalny luż i dziada słychać wymieniałem 2 lata temu ,tez myslałem że to nie to, myliłem sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 ja odebrałem dzisiaj autko od mechanika. Wymienione sworzeń wahacza, końcówka drążka kierowniczego, amorki z tyłu, tarcze i klocki z przodu. Portfel uszczuplił się o 900zł ale jest duuużo ciszej w aucie. Zostały jeszcze do wymiany amorki z przodu - coś ciągle postukuje - ale to może za miesiąc - kaskę trzeba zebrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 wymienione sworzeń wahacza, końcówka drążka kierowniczego, amorki z tyłu, tarcze i klocki z przodu jeżeli nie amorki które planujesz to zostały jeszcze łożyskowania góry McPersona, luz na drążku kierowniczym (u góry) oraz dół czyli możliwy luz na maglu (listwa przekładni kierowniczej - ale ta raczej jest wytrzymała). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Ja stawiam na łożyska McPersona. To i tak trochę roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi