P_r_z_e_m_o Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Czujnik jest na wcisk, wyciągasz więc, odpinasz kabel i wpinasz nowy impulsator. Nie zupełnie jest to prawda. Fakt czujnik montowany jest na wcisk, ale może mieć też metalową zawleczkę, która go dodatkowo zabezpiecza. Trzeba sprawdzić czy ta zawleczka nadal tam jest. Zawleczka znajduje się od pod czujnikiem, wsadzona jest w obudowę skrzyni, dokładniej - dyferencjału. Poniżej czujnika, mniej więcej w górę, w prawo nad prawą półosią. Najlepszy dostęp od spodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Trzeba pamiętać o zabezpieczeniu jeżeli jest założone. To taki kawałek drutu ale czujnik nie wyjdzie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 A macie racje, o tym zapomniałem, sorka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aRtiDG Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) Dokładnie zaświeciła mi się wczoraj dwa razy ta kontrolka i też szukałem usterki z tym związanej ale widocznie już znalazłem dzięki za odpowiedź ;) Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) Ja u siebie też wymieniałem impulsator, wyjąłem go od góry, namacalnie można na niego natrafić, ale chyba lepiej od dołu. Miałem o tyle łatwiej, że zawleczki nie było, zapewne z racji tego, że skrzynia była wymieniana i komuś nie chciało się założyć, albo zgubił. U mnie oprócz świrowania prędkościomierza nic innego nie sygnalizowało błędu. Ja do zamienników nie mam przekonania, kupiłem używkę z pobliskiego szrotu z gwarancją uruchomieniową, chyba za 30-40 zł. Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 kupiłem używkę z pobliskiego szrotu z gwarancją uruchomieniową, chyba za 30-40 zł. U mnie na szrocie gość chciał 100zł za impulsator, pytałem w ASO - nówka sztuka 117 zł.Złomiarz bardzo elokwentny był, "Panie wiesz Pan zamienniki to w d... sobie można wsadzić" Wyśmiałem gościa i tyle. Skończyło się na tym, że jak potrzebowałem łapę skrzyni to dał mi darmo, oczywiście nie pasowała, ale przynajmniej przymierzyłem ;). Honorowy jestem wiec mu ją oddałem D) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Jak trzeba to mam chyba ze 3 sztuki. Więcej na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Dzięki, już mam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi