vitoldo Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Witam, Jestem nowy na tym forum ale auto Megane Classic 1.4 RL jest w naszej rodzinie od 15 lat. Teraz żona nim pomyka, a ja ułamałem kluczyk bo się zablokował w stacyjce i jak rasowy "fizol" chciałem go wyjąć ;) Proszę no comments, wiem ;) Dorobienie całego klucza ma kosztować ponoć 120-130 zł. Ale czy mogę dorobić sam grot? Kluczyk wygląda jak na załączonych zdjęciach. Grot można wyjąć z oprawki po odkręceniu jednej śrubki. Pastylka (immo chyba) jest wciśnięta na swoje miejsce. Na zapasowym kluczyku auto odpala. http://i1136.photobucket.com/albums/n494/vitoldo/P1190108.jpg http://i1136.photobucket.com/albums/n494/vitoldo/P1190110.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 (edytowane) Pewnie że grot możesz dorobić. Bierzesz zapasowy kluczyk, wyciągasz grot, idziesz do punktu dorabiania kluczy (ja dorabiałem tam gdzie dorabiają klucze do mieszkań) i gość dorabia. Koszt ok. 10PLN + surowy kluczyk (ja miałem surowy bo kupiłem nową obudowę). Nowy klucz (grot + obudowa i elektronika) to ok. 600PLN + kod + programowanie. Czyli jakieś 900 - 950PLN (ASO). Ciekaw jestem o jakiej pastylce piszesz. Zrób zdjęcie drugiej części obudowy od wewnątrz. Edytowane 26 Listopada 2012 przez T.Boy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Ciekaw jestem o jakiej pastylce piszesz. Zrób zdjęcie drugiej części obudowy od wewnątrz. Transponder od IMMO - taka pastylka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitoldo Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 (edytowane) Ciekaw jestem o jakiej pastylce piszesz. Zrób zdjęcie drugiej części obudowy od wewnątrz. Na drugim zdjęciu przy górnej krawędzi obudowy widać fragment tej "pastylki" o której piszę (trzeba sobie powiększyć fotę). Widać literki PCF i dalej jakieś oznaczenie liczbowe. Dzięki za wyjaśnienie, wygląda na to, że przepłaciłbym, dobrze że zapytałem ;) Za dorobienie samego grota gość chciał 40 zł. Widzę, że gdy poszukam dobrze, to może uda mi się zrobić to taniej. Edytowane 27 Listopada 2012 przez vitoldo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 (edytowane) Nawet nie wiedziałem że '97 miały takie rozwiązanie. Myślałem że immo jest tylko tam gdzie montowany był zdalnie sterowany centralny zamek (podczerwień). Człowiek całe życie się uczy. Edytowane 27 Listopada 2012 przez T.Boy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Ja uważam ,że 40pln to całkiem przyzwoita cena i nie wydaje mi się ,że przepłaciłeś.Zwykły klucz Gerdy to koszt od 35 w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitoldo Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Pocieszające. Wprawdzie to jeszcze nie dorobiłem tego klucza i żona jeździ na rezerwowym, ale w takim razie mniej mnie będzie bolało wydanie tych 40 zł. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 40PLN to sttrasznie dużo. Mie nowa obudowa wraz z surowym grotem kosztowała niecałe 30PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 40PLN to sttrasznie dużo Czy ja wiem, u mnie obudowa kluczyka radiowego z grotem kosztuje 70 zł do tego wyrzeźbienie ślaczków na grocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 (edytowane) Jakie 70 zł? Ja kupiłem taką http://archiwumallegro.pl/obudowa_kluczyka_renault_megane_scenic_klucz_fv-2594623260.html Ten sam sprzedawca miał też obudowę bez miejsca na diodę podczerwieni (chyba do phII) w tej samej cenie A tu jest taka http://allegro.pl/obudowa-kluczyka-kluczyk-renault-scenic-megane-i2836607788.html Edytowane 1 Grudnia 2012 przez T.Boy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Jakie 70 zł? Kolego, spokojnie! Ja tylko napisałem ile kosztuje taka obudowa (taka jak kupiłeś) u "dorabiacza kluczy". Nigdzie nie napisałem że za tyle kupiłem lub zamierzam kupić.Ta druga obudowa nie ma żadnego przycisku, wnioskuję więc, że jest ona do aut bez CZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitoldo Opublikowano 2 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 No i dorobilem sam grot za 25 PLN. Trwało 2 minuty, auto odpala. Dzięki za porady :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 No to gratulacje. Rozumiem że te 25PLN to robocizna + surowy grot. Tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitoldo Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Tak, grot + dorobienie za 25 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrulo Opublikowano 6 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 (edytowane) Witam rozwaliła mi sie obudowa od mojego kluczyka i potrzebuje kupić właśnie taką samą obudowe z tego linka (ten sam link z pierwszego postu) z miejscem na ten Transponder od IMMO taki cypelek widoczny na foto lewy górny róg obudowy na allegro nie widze takiej obudowy żeby miała miejsce na ten cypelek.A np taka obudowa http://allegro.pl/oryginalny-kluczyk-renault-i3056577772.html by pasowała?? Ponieważ od czasu założenia wątku zmieniły się zasady dotyczące zamieszczania zdjęć, Kolega poprawi swojego posta, tak aby zdjęcie można było zobaczyć czytając forum. Ja na ten przykład zdjęcia nie zobaczę, bo mam zablokowany serwer na którym jest umieszczone. Edytowane 7 Marca 2013 przez patrulo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi