Buchi Opublikowano 27 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Witam! Mam takie pytanie. Co może być przyczyną, że podczas kręcenia kierownicą słychać taki dźwięk jak na filmiku tyle, że przy scenicu IphII. Odgłos słychać w kabinie. Z góry dziękuję za odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Do wymiany poduszki i łożyska w McPersonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziu59 Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 moga to tez byc przeguby z tego co mi sie zdaje podjec na jakas stacje konttroli pojazdów i za 20 zł masz sprawdzone całe zawieszenie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buchi Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Tylko, że ten odgłos słychać w kabinie. Możliwe jest, że to będzie coś z kolumną. Czytałem gdzieś, że może być luźna śruba na krzyżakach i nie nasmarowana? Albo trze o gumę osłanaiającą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukavip Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Wg mnie trze guma o kolumnę kierownicy. Miałem to samo po wymianie maglownicy, jak mechanik żle mi ją zamontował i była sucha. Zamontowałem dobrze , nasmarowałem i było OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buchi Opublikowano 10 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Czy może mi ktoś napisać jak się zdejmuje tą gumę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukavip Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Nie wiem jak to wygląda w Scenicu. Ja musiałem wykręcić 1 śrubę trzymającą dywanik, potem odgiałem mate wygłuszającą i widać gume, która wchodzi w blache. Ja użyłem śrubokrętu by lekko podważyć gume od jednej strony i wyszła cała. Włożenie jej spowrotem jest też troszeczkę kłopotliwe, ale dasz rade :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 (edytowane) ja kilka dni temu zlikwidowałem skrzypienie, które pojawiało się przy skręcaniu, podczas ruszania, jazdy po nierównościach...było tak głośne ze ciary po plecach przechodziły i dawało wrażenie ze zaraz coś odpadnie...rozebrałem mcpersona bo wydawało się, ze tam jest przyczyna...okazało się ze wystarczyło nasmarować zewnętrzna gumę stabilizatora Edytowane 16 Grudnia 2012 przez ziomek4007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeslaw789 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Tak jak koledzy wyżej piszą, zawsze warto sprawdzić te łożyszka Mc Pearsona , w razie czego będziesz miał z głowy to już w najbliższym czasie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi