kamcio000 Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 (edytowane) witam, przeczytałem kilka tematów i troche mi się rozjaśniło ale może by mi ktoś w 1 miejscu pomógł żeby to zebrać do kupy. Megi słuzy dzielnie 2 lata i jak nic się nie działo to teraz masakra. Problem mam z: - świtła cofania nie działaja- żarówki ok, i wszysko innne. Podejrzewam czunik w skrzyni, poniekąd go znalazłęm ma zielona wtyczkę czy to to? Jeśli tak jak się do niego dostać bo miejsca krucho tam. Więc ten problem poniekąd rozwiązany. -dodatkowo światło stopu w szybie z tyłu- żyje swoim życie nacisnę hamulec świeci się, ale już tak zostaje. Podejrzewam przełamane przewody miedzy klapą bo jak ruszam klapą góra, dól to gaśnie zapala się. I jak to teraz rozwiązać? -3 problem polegam na tym ze gdy mam kluczyk w 2 pozycji i nacisne hamulec wraz z swiatlami stopu z tyłu palą mi się pozycyjen z przodu, i wszytskie kontrolki. Być może ta usterka jest wynikiem poprzednich? Nie pamiętam dobrze ale chyba nie powinno być tak ze zapalają się te pozycje a napewno nie kontrolki. ?Jakby ktoś był mógł coś pomóc byłbym wdzięczny. Edytowane 28 Listopada 2012 przez kamcio000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Przede wszystkim sprawdź i wyczyść masę w progu kierowcy oraz kostkę lubi śniedzieć Jeśli to nie pomoże to sprawdź czy skrzynka bezpieczników nie jest zalana czasem Jeśli to nie pomoże to przewody w gumie między budą a klapą do sprawdzenia polutowania i porządne zaizolowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kambol Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Sprzężenie hamulca z miganiem kontrolek i zapalającymi się pozycyjnymi, to prawdopodobnie wynik braku masy w tylnej lampie. Zobaczyć jak wyglądają wtyczki od tylnych lamp (a szczególnie styki we wtyczkach i gniazdach lamp), czy nie ma tam śladów stopienia. Sprawdź/popraw masę w tych lampach (punkty masowe są po bokach bagażnika pod tapicerką, oczyść też i po doginaj styki we wtyczkach, bo to słabe punkty tego modelu). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamcio000 Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 dzięki dzięki. jeszcze małe pytanko gdzie ta masa w progu i kostak żebym szybko znalazł? może gdzieś pod fotelem kierowcy?;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Pod plastikiem progu plastik jest na wcisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamcio000 Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 nom już doczytałem sorka. Oprócz tego dowiedziałęm sie jeszcze o masi koło świtła tylnego, i tej nad kanapa w słupku. Obejrze wsyztskie.Mam nadzieję że coś znajdę kurde ;) Gorzej jak kabelki przełamane między klapa. Nie mam zabardzo pomysłu jak to zrobić sprytnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 28 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Przeciąć polutować i zaizolować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamcio000 Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Problem rozwiązany w 90%;) światła juz oki, nic się nie pali bez potrzeby żadne kontorlki nic. Problem był banalny ąz szkoda pisać hehe. Pozostał problem z dodatkowym światłem stopu.Zanim rozwiązałem tamten problem one paliło się i gasło jak ruszałem klapą bagażnika. Teraz natomiast nie pali się wcale? Co mu może być? będzie przerwany gdzieś przewód w klapie? jak zrobić z tymi przeowadmi? wyjmuje te gumowe zaślepkę i co? kable są na styk nie idzie nic ich podciągnać ani odwinąć z izolacji? jak mam to zrobić?;) ;) Sorka ale jakoś nie bardzo wiem jak one są na styk w tej klapie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Problem był banalny ąz szkoda pisać hehe. Po to jest forum aby się dzielić informacjami. Pisz śmiało jak pozbyłeś się problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamcio000 Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 (edytowane) poprostu moja głupota:P spaliła się zarówka a ja zamiasta kupić taką odpowiednią dwuwłoknową, zapkoawałem tam zwyczajna z pośpiechu, nieuwagi, niewiedzy sam nie wiem:D i się działo hehe. Ale dziś poszedłem myśle zaczne od świateł tylnych, i an spokojnie znalazłem swój bład:D i za chwilę z nową zaróweczką cieszyłem się siatłami sprawnymi. Z tym że nie mam dodatkowego stopu....a skoro mam juz ten dodatkowy stop to chcialbym by działał, taki ze mnie człowiek:D Edytowane 29 Listopada 2012 przez kamcio000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 To zacznij od sprawdzenia przewodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamcio000 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 dofatkowy stop zostawiłem w spokoju:D za to zabrałem się za wsteczny. postanowiłem zdjać koło i wyjać wtyczke z tego czujnika w celu wyczyszczenia. Ewentualnie maiłem kupić nowy czujnik jeśli by nie działało. Jednak odpiąłem,piasku było trochę, popsikałem wd40 i działa:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi