gisma Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Witam was, mam problem z miska olejowa dzisiaj zauwazylem wyciek oleju...niestety podejrzewam ze jest uszkodzona...czy sa jakies sposoby naprawy jej zeby nie wymieniac(a jak juz to gdzie znajde ja najtaniej(jestem z Warszawy))????słyszałem ze można jakąś szpachle położyć...proszę podpowiedźcie co i jak... Pozdrawiam Gisma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 mozna pospawac, jakbys mial dziure w misce to podejrzewam ze po 2 dniach nie masz oleju w silniku wiec sprawdz czy nie poci sie uszczelka pod miska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gisma Opublikowano 11 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Jak narazie ścieka mi olej jak sprawdzalem poziom oleju to zeszla mi jakas 1/4. słyszałem że istnieje specjalna szpachla którą możnaby zakleić ewentualna dziurę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 nie lepiej zaspawac? i tak bedziesz msial sciagac miske zeby to zrobic a po pospawaniu masz pewnosc ze nic sie nie stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 Szpachla ? To chyba dość ryzykowne, lepiej zaspawać o ile się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gisma Opublikowano 11 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 dzieki za inf jak co swiecej bede wiedzial co sie dzieje to napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 11 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2007 ja w Clio kleiłem poxipolem - przez 1,5 roku nie było wycieków, później sprzedałem. Dziurka była obok korka spustowego. Wszystko oczyściłem palnikiem - oczywiście po uprzednim zdjęciu miski, zakleiłem - zostawiłem na parę godzinek. Potem nowa uszczelka, silikon...... Wcześniej spawał mi ją mechanik migomatem no i trochę marnie mu poszło, a że to był mój znajomy więc nie jeździłem z reklamacja. Jeśli decydujesz się na spaw, to kup mleko i tym sprawdzaj czy jest dobrze pospawane. P.s. I broń Boże niech tylko nie namawiają Cię na spawanie na samochodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gradi Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Ja mam pytanie panowie,a mianowicie czy jak bede wymieniał uszczelke pod miską olejową to musze dawać silikon czy nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiael Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 A nie chcesz podjechać do warsztatu? Taką uszczelkę wymienią Ci za małe pieniążki a przy okazji możesz sobie wymienić olej. Poza tym jak by znów ciekło to jedziesz do nich z reklamacją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yataman Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 powiedzcie mi, czy duzy problem jest aby zdjąć miske w Megane II pierwszej generacji 1.9dci? Mam do wymiany, stoi juz u mechaniora, mechanik wezmie sie za to jutro lub pojutrrze. Mowil cos o podnoszeniu silnika, gdybał jak narazie. Wiec jak to jest panowie? Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Ja wymieniałem uszczelkę miski olejowej. Miski nie zdejmiesz ot tak sobie. Przeszkadza w tym jedna z belek zawieszenia i miski nie da sie opuścić. Niestety trzeba podwiesić silnik, poodkręcac poduchy i podnieść go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 1.9dci w meganie 2 to silnik ktorego mechanicy nie lubię, wyminić w nim cokolwiek to i stny dramat uszczelka pod miską też nie będzie prostą sprawą... :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi