0cool Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Na początku porównaj mocowania starej i nowej skrzyni, rodzaj miski, sprawdź również jak masz rozwiązany prędkościomierz - impulsator skrzyni/ABS - te porady już są na forum, wystarczy poczytać. Jeśli względem powyższego będzie ok, to możesz zmieniać, ewentualnie zapytaj sprzedającego czy jeśli nie będzie pasować możesz oddać/wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dilon69 Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Dzięki za rady, chyba będę szukał skrzyni z takim samym numerem albo zdam się na jakiś warsztat, mając do wglądu skrzynię w samochodzie i fotkę w necie trochę trudno szukać różnic. Renault chyba trochę przesadził w ilości skrzyń do tego samego silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Różnice jakie podałem ( miska, mocowanie, sygnał prędkości ) dostrzeżesz fizycznie. Pozostałe kwestie to przełożenia, ale z tym da się żyć :!: Ja do 2.0 8V miałem założoną skrzynkę z 1.9d i dało się jeździć :!: Nie powiem bardzo dobrze mi się nawet na niej jeździło. Więc głowa do góry, będzie dobrze - jedynie zmartwienie to niestety koszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dilon69 Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 ze szrotu da się jeszcze przeżyć, chociaż dokładając do tego robociznę i sprzęgło to wyjdzie ok 1300 zł, za regenerowaną skrzynię z serwisu kupiłbym prawie dwie takie Meganki jak moja a za nową skrzynię przynajmniej trzy. Dodano: 30 mar 2013 - 17:05 Walka ze skrzynią zakończona, skrzynia pomimo innych numerów pasuje i nie czuć różnicy podczas jazdy (no chyba że na + bo przy okazji jest nowe sprzęgło), gdyby ktoś kiedyś szukał skrzyni albo innych części w okolicach Warszawy to polecam skład z Serokach pod Błoniem na przeciwko hotelu Chabrowy Dworek, mają duży wybór części z rozbieranych "anglików" tel. 512-50-50-20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi