jakubjan Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Moje pytanie jest następujące: Zakupiłem samochód w karcie pojazdu widnieje ciężarowy 4 osoby a w dowodzie rejestracyjnym osobowy 5 osób. Czy przy przerejestrowaniu pojazdu w moim WK nie bedzie z tego tytułu problemów? Auto pochodzi z polskiego salonu gdzie zakupiła go firma, drugim właścicielem była osoba prywatna a ja kupiłem go z komisu. Na fakturze zakupu mam również samochód osobowy. Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 U mnie w karcie i dowodzie jest ciężarowy na 5 miejsc,chociaż raz na przeglądzie diagnosta się żdziwił bo ponoć powinno być na 4 miejsca,ale tylko się żdziwił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Czy przy przerejestrowaniu pojazdu w moim WK nie bedzie z tego tytułu problemów? To zależy. Co urzędas, to inna opinia i interpretacja przepisów. Jak będzie urzędas robił problem, idź do innego okienka lub przyjdź w inny dzień i bez problemu wszystko załatwisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubjan Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 A czy jest gdzies jednoznaczna odpowiedz na pytanie czy zmiana taka powinna być wpisana w kartę pojazdu? Spędziłem wczoraj ok 2h w poszukiwaniu odpowiedzi i jak wszystko w tym kraju jest płynne. Bo skoro poprzedni WK wydał DR jak samochód osobowy to na jakiejś podstawie musiał to zrobić, czyli albo nie uznawał wpisu w KP ale nie dopilnował tego. Nie wiem. Najprościej chyba będzie zadzwonić do tego WK i zapytać jak to jest przed przerejestrowaniem auta. Jutro zorbiorę oparcie i zobaczę czy środkowy pas jest ucięty czy schowany, zapinka jest podwójna, kratki nie mam, w DR osobowy ale tak jak kolega pisze jak pani będzie miała zły humor to jeszcze wyda mi nowy DR jako ciężarowy albo skieruje na dodatkowe BT. Czy tu wszystko musi być pod górkę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafalk83 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Ja swoją poprzednią megi przerabiałem z ciężarowej na osobową i z tego co pamiętam to w karcie była adnotacja o zmianie na osobowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D-M Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 I badanie na stacji diagnostycznej potwierdzające demontaż kratki zmianę na osobowy. Z takim papierem do okienka z rejestracją. Tak było w moim starym Scenicu. W karcie wozu też była adnotacja o zmianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi