Pawellodz Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 (edytowane) Witam. ~~~~~~~~~~~~ Mam pytanie. Mianowicie mam megane ph I cabrio i jest troche zdarty blotnik przedni i zderzak. I tu kieruje pytanie do Was. Panowie i Panie czy jak posiadajac coupe czy cabrio itp.(dotyczy I ph I) to czesci karoseryjne pasuja do siebie np. blotniki, maska, zderzak, lampy itp. ~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~ Z gory dziekuje za odp. ps. zalozylem temat bo takowego nie znalazlem Pozdrawiam Regulamin pkt. 5.6, 5.9 -Prezes Edytowane 20 Grudnia 2012 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19megi99 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 (edytowane) Według mnie to w Megane : Od 96 do 99 (przed Liftem) Lampy są takie same, błotniki maska są takie same w każdej wersji nadwozia Od 99 do 02 (po Lifcie) Lampy są takie same ale nie pasują do wersji przed Liftem, maska tak samo pasuje do tego przedziału rocznika < ze wzdl. na Lampy> błotniki i reszta jest taka sama w każdej wersji nadwozia (ale po Lifcie) Oczywiście drzwi przód od Coupe nie będą pasowały do np. HB i odwrotnie :D Nie jestem pewien co do Zderzaków jeśli chodzi o różnicę pomiędzy Coupe a HB, Kombi , Sedan. Edytowane 20 Lipca 2016 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 (edytowane) Zderzaki w Coupe i Cabrio są inne niż w pozostałych modelach Megane I,błotniki są takie same we wszystkich Ph I. Edytowane 20 Lipca 2016 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
molop Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Mam model po lifcie i szukam klapy bagażnika. Czy będzie pasowała przykładowo z roku 99? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19megi99 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 (edytowane) Musi pasować. One się niczym nie różniły w latach 1996-2002. Więc klapa powinna pasować :D Ale powiem ,że przeszukując "Alledrogo" z Megane I w Kombii to nie znalazłem przed liftem ;) Edytowane 22 Stycznia 2013 przez 19megi99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Kombi megane I jest tylko po lifcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dkosznicki Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Czy do megane(HB 2000 rok) tylnie drzwi ,tylni błotnik(nadkole) pasują od innych modeli?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychup Opublikowano 21 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2013 (edytowane) Dołącze sie do pytań: zderzak tylny po lifcie do HB czy podejdzie z Coupe? albo drugie pytanie, czy zderzak z 1996 roku podejdzie do Meganki z 2001? Na zdjęciach wyglądają na identyczne, ale nie wiem co z zaczepami... Edytowane 24 Maja 2013 przez Krzychup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kambol Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Kontynuując wątek - podpowiedzcie proszę, czy błotnik przedni od Megane 1 ph1(HB), będzie pasował do mojego M1 ph2 (Classic)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rdmagic Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Witam, jestem nowym uczestnikiem forum jak i użytkownikiem Renault Megane I Kombi 2002r.Mam pytanie czy tylna blenda mocowania i oświetlenia rejestracji z megane HB będzie pasować do kombi, bo otwierając klapę urwał mi się cały zaczep? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 17 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 (edytowane) Witam , raczkuje z Megan Coupe i potrzebuje wymienić błotnik przód mam auto z 98 r czy będzie pasował do niego błotnik ze zwykłego megane też z tego rocznika bo do 99 r rozumiem że była to ph I od 99 była megan phII ? Edytowane 17 Listopada 2014 przez wysio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 17 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Tak , pasuje .Maska ,błotniki .atrapa,reflektory ,są takie same ,jedynie przedni zderzak jest inny w coupe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saweksz4 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 (edytowane) Mam megankę po lifcie,w hathbeku 2000r, wymieniałem tylną klapę na tą sprzed liftu z 1998, ta sprzed jest jakaś węższa nad tylnymi lampami, wystają ok 1cm. Ta orginalna była na równo...w zamku rozstaw śrub jest mniejszy, zawiasy są niższe i klapa jest bardziej zapadnięta wg.dachu...??? Edytowane 28 Kwietnia 2015 przez saweksz4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaczSon Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Mam Meganke 1.6 1997 w hatchbacku, czy będzie pasował przedni zderzak po lifcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi