Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Ile pali megane 1.4 ??

Rekomendowane odpowiedzi

A jeszcze dodam, że zima swego czasu jak była duża zawieja (śnieżyca) i jechałem w trasie przez odległość około 90 km z prędkością równą można powiedzieć 60 do 70 km/h rzadko wciskając 5 bieg i delikatnie trącając gaz wyszło mi spalenie rzędu 4,2 litra - to był mój sukces (jedyny sukces ;-) ) - teraz nie dziwię się jak ktoś na trasie się wlecze siedem dych na 5 biegu, aż strach pomyśleć, że nie stać go na paliwo. Założył by se gaz i nie zwracał uwagi na spalanie. Więcej na temat jaki gaz do Megane II na naszym forum. POLECAM :D

PS.

Teraz bez zmian spalanie 9,2 w cyklu mieszanym 50/50 % - a jak trzeba to nie boję się przycisnąć na gaz - idzie ładnie więc 100 KM w megi II z silnikiem 1,4 w zupełności wystarczy. Żadnych awarii i problemów z gazem również - przejechałem już 54000 km

POZDRAWIAM wszystkich :D :D :D tylko za kółkiem nie :D ;-)

• 1 rok później...

Witam

Odnośnie spalania w Megane to można dużo pisać. Pierwszą i podstawową różnicą jest fakt, że Megane I waży około 900 kg a Megane II waży około 1200. Jeździłem tym i tym tyle że z 1,6 16V. W MeI spalanie wahało się między 7 a 9,8 l na 100km w zależności od sposobu jazdy czy miasto czy trasa. W MeII spalanie waha mi się teraz od 8l do 12l na 100km. Dodam że w 1,6 wstawiono koło zmiennych faz z którym były same problemy i renault dogrywało program do kalkulatora by samochód nie miał problemów z zapalaniem i mniej szarpał a to zwiększyło spalanie. Dodam, że w cyklu miejskim przy delikatnej jeździe Megane III z tym samym silnikiem pali 9 l/100km.

podstawową różnicą jest fakt, że Megane I waży około 900 kg

czekam na dowód, że rzeczywiście tak jest.

Pierwszą i podstawową różnicą jest fakt, że Megane I waży około 900 kg a Megane II waży około 1200.

Nie wiem kolego jaką Megane I jeździłeś, ale ja posiadam Megane I phase II z 2000 roku (kombi) i w dowodzie masa pojazdu to 1140 kg. Także tutaj się mylisz.