Damian771 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Co myślicie o doświetlaniu drogi do auta po otworzeniu go pilotem? Gotowe moduły na allegro to koszt 50-80zł, te droższe mają więcej funkcji np. 3x kierunkowskaz itp.. http://allegro.pl/doswietlanie-drogi-do-domu-coming-leaving-home-i2865688261.html Mam tę funkcję w Passacie już w standardzie i muszę stwierdzić, że czasem się przydaję.. w dodatku bardzo fajnie to wygląda :D Moduł mam zamiar podłączyć do dziennych LEDów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czacha Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Dzienne nie oświetlą Ci drogi, najwyżej Cię oślepią. Te całe odprowadzanie / przyprowadzanie przez światła to moim zdaniem kompletnie nieprzydatny bajer. Nie zdarza mi się parkować samochodu w taki sposób, aby światła świeciły akurat na fragment drogi pomiędzy autem a domem. W środku lasu też nie parkuję, więc nawet słabe oświetlenie z pobliskiej latarni ulicznej wystarcza do poruszania się nocą po placu. Gdyby jednak sytuacja była inna, znacznie poręczniejsza, praktyczniejsza i tańsza będzie zapewne latarka. Zresztą funkcja odprowadzania jest w standardzie. Po wyłączeniu silnika mrugasz długimi i włączają się mijania na 30 sekund. Każde kolejne mignięcie to +30 sekund. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian771 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Co do pierwszego zdania się nie zgodzę. Mam zamontowane dzienne w miejscu halogenów i świecą naprawdę mocno, gdy jest ciemno spokojnie oświetlają przestrzeń przed autem tak by nie wpaść w żadną kałużę (bo o to w tym m.in. chodzi). O funkcji odprowadzania wiem, jednak bardziej zależy mi na zapalaniu się świateł przy otwarciu auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaru Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 U mnie, jeżeli po wyłączeniu silnika zostawię światła włączone (po otwarciu drzwi wyłączają się) i zamknę auto na dłużej, niż pół godziny, to otwarcie z pilota powoduje również zapalenie świateł. Minusem jest to, że światła już nie gasną - trzeba wyłączyć je manetką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian771 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Wszystko fajnie tylko jednak wolałbym gdyby świeciły mi LEDy, dużo ładniejszy efekt dają i mniej prądu biorą ; ) w czwartek zakupie moduł i dam znać jak to wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi