Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Kłopot z hamulcem elektrycznym

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

Mam pewien problem z elektrycznym hamulcem i mam nadzieje że jak zawsze poratujecie mnie swoja wiedza jeżeli chodzi o ten problem . Problem polega na tym że po zapaleniu auta po pewnej chwili pojawia mi się komunikat Check Parking Brake iświeci się service i P Sprawdziłem ręczny zaciągając go na postoju i podczas lekkiego toczenia się. Wszystko działa dobrze i odrazu się załączy , również po zgaszeniu auta ręczny odrazu się załącza.Zauważyłem również że po tym jak zapala się ten komunikat to po naciśnięciu pedału sprzęgła ten komunikat gaśnie i pojawia się znowy podczas jakiegoś postoju np na światłach nigdy podczas jazdy. Czy można jeżdzić przez jakiś czas przynajmniej autem gdy jest taki problem czy to coś poważniejszego?

Dziekuję wam bardzo za wszelką pomoc i pozdrawiam.

Czy możesz jeździć, wnioski wyciągniesz po przeczytaniu instrukcji na ten temat, jest poniżej.

Sprawdź osadzenie wyłącznika krańcowego nad pedałem sprzęgła. Dociśnij go od strony kostki w jego mocowaniu. Mocuje się go przez wcisk, a demontuje przez wykręcanie.

Skoro sam hamulec działa, to bezpiecznik pod fotelem kierowcy powinien być sprawny, warto go jednak odszukać i spróbować docisnąć.

post-2372-0-68809600-1357128336_thumb.jpg post-2372-0-09877500-1357128832_thumb.jpg post-2372-0-19571800-1357128845_thumb.jpg

post-2372-0-65324500-1357128862_thumb.jpg post-2372-0-65877100-1357128884_thumb.jpg post-2372-0-62962300-1357128911_thumb.jpg

post-2372-0-57916700-1357128345_thumb.jpg

Edytowane przez gojgien

Mam wszystko tak samo poza tym że nie mam takiej reakcji na wciśnięcie pedału sprzęgła. Aby się dowiedzieć do dokładnie jest nie tak musisz podłączyć się do kompa. U mnie wyszły problemy z czujnikiem pod pedałem sprzęgła, naciąg linek. Jako że aura pogodowa jest do kitu nic z tym nie robie, czekam do wiosny i zbieram kase :!: