Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

brak świateł pozycyjnych z tyłu, świecą się nie w tym miejscu co powinny

Rekomendowane odpowiedzi

megane II 2007 sedan

Wg. instrukcji świata pozycyjne z tyłu powinny świecić się w górnej części reflektora razem ze światłem stop. U mnie niestety w tych miejscach świecą się tylko stopy, a pozycyjne mam na samym dole reflektora (w instrukcji jest to podane jako przeciwmgielne tył na żarówce p21 4w). Wymieniłem górne żarówki p21 5w stop/pozycja po obu stronach ale dalej w tych miejscach nie świecą się pozycyjne. Widzę na filmiku, że powinny palić się razem ze stopami w górnej części reflektora

Dlaczego u mnie świecą się na samym dole reflektora (wąski pasek)? Fakt, nie przypatrzyłem się czy mam tak od początku, dopiero przepalenie się stopa po stronie kierowcy skłoniło mnie do zastanowienia się nad tym.

pozdrawiam

Dodano: 23 sty 2013 - 07:31

nikt nie pomoże?

patrzyłem na mieście, wszystkim palą się pozycyjne z tyłu w górnych trójkątach reflektora razem ze stopem, a u mnie w dolnej części reflektora

Jakie tam masz Żarówki w tych nieprawidłowych, dolnych pozycyjnych??

Masz je z obydwu stron?? Jeśli tak to by znaczyło że ktoś już coś z tymi lampami kombinował.

Najprościej popatrzeć w swoje lampy i dowiedzieć się co tam wstawiono i czy już tam nie będzie widoczna jakaś przeróbka. Czy na górze klosza, tam gdzie masz STOP, też świecą pozycyjne gdy nie hamujesz, a te dolne są tylko równoległymi? Albo góra klosza bez hamowania jest ciemna??

Jeśli masz je zdublowane, to w takim układzie mógł zaistnieć taki przypadek:

http://megane.com.pl/topic/103-dwa-tylne-przeciwmglowe-w-mii/page__view__findpost__p__335533

U Ciebie moduł przeciwmgłowych mógł ulec awarii w taki sposób, że od razu zapala te światła, a że była dokładana żarówka i na prawą stronę to świecą obydwie.

Rozebrać zobaczyć co tam jest pozmieniane i przywrócić oryginalne podłączenia.