janko3-69 Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Witam. Jaki olej jest zalecany dla silnika 1.9dTi- 80kM(diesel), przebieg 95000km, rok produkcji 2003, wersja -Megane combi. Ile wchodzi oleju do silnika? Dzięki za odpowiedzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 było - poszukaj sobie na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Nie wiem ile wchodzi ale szwagier leje ELF Competition 10W40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Wchodzi około 4,3l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colln Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Na tej stronie po lewo jest link: dobierz olej do swojego samochodu (wszystkie marki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbyczek Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 wlewaj 10W40 elf compettition sti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topol Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 mobil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisand Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Ja od nowości leje Castrol Magnatec 5 W 40 ,i wymiana co 15 tys.km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Od nowości można. Ale jak auto już miało właściciela i nie wiadomo co lał to lepiej nie ryzykować z laniem pełnego syntetyku. ELF, ELF i jeszcze raz ELF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisand Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 ELF, ELF i jeszcze raz ELF A dlaczego ELF ? Jedynie słuszny ? No wiesz kolego ,czasy realnego socjalizmu mamy na szczęście za sobą ,ja go jeszcze troszki pamiętam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 ELF jako jedyny ma homologację Renault. Tak poza tym to pewnie prawie niczym się nie różni od Castrola czy Mobila. Chociaż ja mam przekonanie że skoro producent zaleca jazdę na tym oleju to taki stosuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tacim Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 ELF jest chyba tańszy . Ja do 1,9DCI od nowości ELF LDX 5w40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Dokładnie taki leję do mojej Megi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisand Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 ELF jako jedyny ma homologację Renault. Jaką homologacje ?O czym ty gadasz .Koncerny motoryzacyjne mają powiązania kapitałowe z koncernami olejowymi i stąd tzw.zalecane (ale nie nakazane )stosowanie olejów powiązanych firm . RENAULT-ELF PSA (CITROEN,PEUGEOT)-TOTAL itd,itp Generalnie wszystkie znane firmy olejowe jadą na takich samych dodatkach i uszlachetniaczach,więc jest to porównywalne. Jedynie Ford w samochodach na gwarancji,wymaga (pod groźbą jej utraty )stosowanie wszelkiej maści olejów i nawet płynów firmy MOTORCRAFT. Ot i cała prawda o wspaniałych olejach . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Ja jezdziłem na elfie exelium ale teraz własnie 2 tygodnie temu wymieniłem na Mobila nawet na serwisie mi powiedziano zebym sobie zmienił bo elf jest dobry ale dla nowych samochodów Renault Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi