gacek_fm Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Nie wiem jak macie w Megane I ale u mnie ile bym nie jechał to spryskiwacz wali w szybe. Chociaż nie puszczałem jeszcze spryskiwaczy przy 170 km/h :) :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudu Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 A pompka od II pasuje do I? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Niestety nie :-( wyjście ma takie samo ale zasysa płyn całkiem inaczej. Nie ma tej cienkiej rureczki tylko gruba rura z boku która wchodzi w zbiornik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudu Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 A usytuowany zbiornik jest w tym samym miejscu co Megane I? Może cału zbiornik z pompką podmienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 A tego nie wiem. Tak więc pytamy. Gdzie użytkownicy Meg II mają zbiorniczek od spryskiwaczy :) Możemy dzięki temu ulepszyć nasze spryskiwacze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 z tego co pamietam to jest on przed kolem lewym stojac na wprost auta (tzn. po stronie pasazera)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudu Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Czyli tam gdzie w MI. Jeśli wielkościowo pasują to można by spróbować założyć taki zestaw z MII do MI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 O to to :) Chyba się do tego przymierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudu Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Dziś dobrałem się do pompki. Wydrukowałem sobie instrukcję jak wyjąć i... moja pompka ma tylko jeden wężyk. Żadnych tłoczków i innych tego typu podobnych. Ale doszedłem tez jak maska była zamknieta to przygniatał odrobinę wężyk i stad mniejsze ciśnienie. Poprawiłem i na postoju jest dobrze. Zobaczę jutro w trakcie jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjm72 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Witajcie. Mój problem ze spryskiwaczami polega na tym, że gdy pryskam na przód leci mi płyn z tyłu. Silniczek pracuje zdaje sie normalnie bo słychać jego buczenie. Przedmuchiwałem też przewody i po tym na chwilkę wracała praca przednich spryskiwaczy ale tylko na kilka chwilę - póżniej znowu d.... Może komuś coś świta co to może być. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Temat wałkowany wielokrotnie, chodzi najprawdopodobniej o gumkę przy pompce, użyj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayo Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 skoro o problemach ze spryskiwaczami już mowa to może i ja się przyłącze. Otóż ze względu na zmasakrowane dysze spryskiwacza zmuszony jestem kupić nowe. Na alledrogo znalazłem dysze "mgłowe" do mojej megi takie jak np. w nowych VW. Czy ktoś miał kiedyś do czynienia z tymi właśnie dyszami? Nie mówię tutaj oczywiście o fabrycznych dyszach tylko takich "zamiennikach" z allegro. Warto w nie inwestować? Sprawdzają się czy jest to tylko pic na wodę? czy po prostu kupić "zwykłe"? Cenowo jest to mniej więcej to samo a dysze muszę kupić tak czy siak... link do jednej z aukcji: http://moto.allegro.pl/item525590766_sprys...ccord_inne.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 mayo, poszukaj na forum tematu o spryskiwaczach od citroena c3. Kupisz komplet w serwisie citroena za 24 zł, lekko przerobisz i już. Więcej we wspomnianym temacie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayo Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 meganecoupe02: dzięki za odpowiedz! temat już czytałem i wiem że od C3 pasuje Pytanie moje jednak dotyczyło tego czy warto jest kupić dysze "mgłowe" z allegro czy jednak jest to jedno wielkie g... Pytam dlatego ponieważ "fabryczne" spryskiwacze mgłowe sprawują się rewelacyjnie i imo wydają mi się być lepsze od "zwykłych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2009 jakby nie patrzył, fabryczne nie dość, że lepsze to jeszcze tańsze. Te z allegro 40 zł + przesyłka, więc się nie kalkuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi