Matis251 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Witam Mam problem od którego juz mnie głowa boli . Silnik 1.5 dCi , 82 KM Wyskakuje mi Check Injection a w CLIPIE "Przerwany obwód / zwarcie na cylindrze II" . Z początku miałem źle dokręconą rurkę od wtrysku , zrobiłem, miałem miesiąc spokoju . Błąd zaczął się znowu palić co 2 dni . Już mam dość jeżdżenia po mechanikach aby usuwać ten śmieszny błąd i za każdym razem płacić 2 , 3 dyszki. Wtyczki są suche , ze swojej strony dogiąłem tylko piny aby trzymały się sztywniej. Niestety nadal jest to samo. Ogólnie rzecz biorąc to z 2 miesiące temu, wtryski oddałem do czyszczenia ponieważ 2 z nich wydawały się wadliwe, Wyczyszczone , fachowiec zlecił mi zmiane stacji paliw (tak też zrobiłem nie żałuję). Oczywiście we wtryskach pojawiła się rdzewka . Poza tym Megana sprawuje się idealnie i gdyby nie ten błąd byłbym zadowolony z niej bardzo. Licze strasznie na waszą pomoc , myślę że się nie zawiodę... Dziękuję z góry ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Jeśli to nie sam wtryskiwacz to pozostaje sprawdzić ścieżkę przewodów od kompa do wtrysków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matis251 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Wszystko suche i sprawne ... Nadal to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Sprawdzic wiazkę elektryczną silnika, może gdzieś być przetarty kabelek i robi bałagan, nalezy na spokojnie i dać sobie troche czasu na prześwietlenie instalacji nie raz miałem usterki co długo się szukało, np. długo szukałem błędu ale to był błąd czujnika cisnienia doładowania a okazała sie winna wtyczka od czujnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matis251 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Wiązka OK , Sprawdzałem przejścia , łamałem kable itp. ale nadal to samo . Kolega z innego forum napisal że to cewka zapłonowa we wtryskiwaczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zrób zamianke wtryskiwaczy , ale dokoduj wtryski jak nie będziesz miał gdzie to możesz podjechac do mnie daleko nie masz :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matis251 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Kolega Cinas_ z Morzewa :D ? Jeśli tak to może od razu zaproponuj mi wtrysk po regeneracji EJBR01801A , wpadne i przy okazji zakodujesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 He he , Ja mieszkam w Kaczorach a w Morzewie Arek :D Ja to tak raczej dorywczo się zajmuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matis251 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Szukam konkretków , ktoś musi mi załatwic dobry wtrysk i zakodować go :D Bo ręce mi już opadają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi