athlon64x4 Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Witam! Mialem okazje jeździć Megane III phII przez 2 tygodnie i oto kilka rożnic/uwag zauważylem: - ktoś pomyślał i zamienił, zapalona na stałe i świecącą ostrym pomarańczowym światłem, kontrolkę podgrzewanych foteli, na komunikat wyświetlany na desce rozdzielczej przez 5 sekund: Ogrzewanie foteli włączone - w opcja komputera można zdezaktywować automatyczne właczanie świateł dziennych (u mnie podobno się nie da) - dmuchawa działa zdecydowanie ciszej i bardziej przyjemnie dla ucha (nie wiem jak wydajnością) - kontrolka działania ASR jest małym piktogramem (brak wyświetlania na ekranie z przebiegiem) - nie mogłem wyłaczyć ekranu navi - zostawić samo radio (ale to chyba takie założenie konstruktorów) - nadal twierdzę że inwestycja 2k w nawigację to zły pomysł (nie odpowiada mi szata graficzna oraz wykonanie, nie wspominając o jakości/dokładności map) - zmiana sposobu wyświetlania chwilowego zużycia paliwa (pasek ze średnim zużyciem) - na panelu klimatyzacji dodatkowa literka A w kołku (nie wiem czy oznacza automat czy działanie Air Control Sensor - mp3 i złącze jack w panelu radia - obcinanie nazw folderów na wyswietlaczu navi - brak zapalniczki - zaslepka do gniazada napisem 12V/120W - są naturalnie z przodu światła LED ale wyglądaja jakby je ktoś dołożył na siłę pod reflektor (nie stanowią całości z lampą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 (edytowane) 1. Automatyczne światła dzienne można wyłączyć, ale nie ma opcji ich ręcznego włączenia - jedynie ponowne włączenie automatu w menu. 2. Dmuchawa jest wydajna pod warunkiem, że włączymy tryb "Fast", ale mam porównanie tylko do MII ph2. 3. Navi można wygasić przytrzymując przycisk "LIGHT/DARK". 4. Oczywiście nie ma sensu dopłacać do tak drogiej nawigacji, ale same mapy są dobre - szczególnie na zachodzie. 5. Litera A w kółku to dzialanie Air Control Sensor. 6. Jeśli nie zamawiamy zestawu palacza (popielniczka+zapalniczka) to jest gniazdo 12V. 7. W wersji z pakietem GT Line chwilowe spalanie nadal pokazywane jest liczbowo, pomysł z paskiem jakiś idiota wdrożył w ph2 - mało czytelne rozwiązanie. 8. Faktycznie ledy dołożone jakby na siłę, ale wygląda to dobrze. Edytowane 1 Lutego 2013 przez kataryniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil94 Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Miałem przyjemność jeździć dwoma różnymi Megane III ph2 (obie to 1.6 16v) to jedna miała spalanie chwilowe w pasku, a druga normalnie liczbowo. Pewnie można te opcje jakoś w komputerze zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi