lukavip Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 (edytowane) Witam. Dzisiaj zauważyłem, że nie działa mi elektryczna prawa szyba pasażera. Lewa kierowcy jak i tylne działają. Nie działa otwieranie z drzwi kierowcy jak i samych drzwi pasażera. Dodatkowo nie ma nigdzie podświetlania przycisków el. szyb. Wszystkie ciemne. Bezpieczniki 2x25 i 1x40 sprawdzone. Jak przyciskam przysick z drzwi kierowcy czy pasażera słyszę delikatne psss. Czy to podświetlanie przycisków ma cośwspólnego z szybami? Od czego zacząć sprawdzanie? Dzisiaj powróciło podświetlanie na przyciski otwierania szyb, niestety rozkodowało się radio :/ Szyba nadal nie działa. Edytowane 6 Lutego 2013 przez lukavip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc131 Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Poradziłeś sobie z tym? U mnie nie działa sterowanie szybą pasażera z tyłu po prawej stronie. Podejrzewam kostkę R2 pod fotelem kierowcy. Na bieżąco radzę sobie tak, ze jak mi szyba sama opadnie w dół. Wyciągam z tapicerki drzwi cały element, w którym jest sterowanie, odpinam kostkę i zwieram kabelkiem po ukosie niebieski i fioletowy kabel w kostce. Szyba się podnosi. No ale potem znowu sama potrafi opaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy_jerz Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 ja ostatnio miałem problem z lewym przodem znowu nie reagowała i nie chciało mi sie odkręcac całej tapicerki drzwi to wykręciłem tylko głośnik i poruszałem za kable i ożyła (prawdopodobnie zaśniedziałe sa styki w module domykania) możesz spróbować to samo zrobić kwestia sciągnięcia maskownicy i odkrecenia głośnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Prawdopodobnie winny jest sterownik przy silniczku który dostał wilgoci. Trzeba zdjąć boczek, odkręcić sterownik kluczem TORX 9, rozebrać i osuszyć. Problem powinien minąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc131 Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Prawdopodobnie winny jest sterownik przy silniczku który dostał wilgoci. odkręcić sterownik kluczem TORX 9, rozebrać i osuszyć.. To zaznaczone rozebrać i osuszyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 U mnie wygląda to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi