Skocz do zawartości

Nie działa elektryczna szyba pasażera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Dzisiaj zauważyłem, że nie działa mi elektryczna prawa szyba pasażera. Lewa kierowcy jak i tylne działają. Nie działa otwieranie z drzwi kierowcy jak i samych drzwi pasażera. Dodatkowo nie ma nigdzie podświetlania przycisków el. szyb. Wszystkie ciemne. Bezpieczniki 2x25 i 1x40 sprawdzone. Jak przyciskam przysick z drzwi kierowcy czy pasażera słyszę delikatne psss.

Czy to podświetlanie przycisków ma cośwspólnego z szybami?

Od czego zacząć sprawdzanie?

Dzisiaj powróciło podświetlanie na przyciski otwierania szyb, niestety rozkodowało się radio :/ Szyba nadal nie działa.

Edytowane przez lukavip

• 1 rok później...

Poradziłeś sobie z tym? U mnie nie działa sterowanie szybą pasażera z tyłu po prawej stronie. Podejrzewam kostkę R2 pod fotelem kierowcy. Na bieżąco radzę sobie tak, ze jak mi szyba sama opadnie w dół. Wyciągam z tapicerki drzwi cały element, w którym jest sterowanie, odpinam kostkę i zwieram kabelkiem po ukosie niebieski i fioletowy kabel w kostce. Szyba się podnosi. No ale potem znowu sama potrafi opaść.

ja ostatnio miałem problem z lewym przodem znowu nie reagowała i nie chciało mi sie odkręcac całej tapicerki drzwi to wykręciłem tylko głośnik i poruszałem za kable i ożyła (prawdopodobnie zaśniedziałe sa styki w module domykania) możesz spróbować to samo zrobić kwestia sciągnięcia maskownicy i odkrecenia głośnika