Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Tabliczka znamionowa naklejana na progu

endrium

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich ponownie :)

Mój błahy problem jest taki że po malowaniu progu nie mam naklejonej tej tabliczki znamionowe.

Dzisiaj odebrałem sobie z serwisu tą naklejkę ale teraz nie wiem w którym miejscu ją przykleić tak żeby wyglądało fabrycznie.

I tu właśnie chciałbym prosić aby kto ;-) dobroduszny ;-) zdobił zdjęcie u siebie i tu wstawił lub podesłał na mejla. (Megane II 3drzwiowe)

Z góry dziękuję i stawiam wirtualnego browarka ;-)

PS. dla informacji podam że gdyby ktoś zniszczył lub w jakiś inny sposób stracił taką naklejaną tabliczkę znamionową to w serwisie za darmo zabawiają to z Francji. Czeka sie 2-3 miesiące.

• 2 lata później...

Chciałem sie przyłączyc do tematu tej tabliczki na progu (własciwie to ona jest na prawym słupku, pod drzwiami), ostatnio byłem na przeglądzie rocznym i gość nie chciał podbić dowodu ze względu na brak tej tabliczki) Musiałem tą tabliczkę dorobić przez Urząd Komunikacji, jest to tzw tabliczka znamionowa zastępcza, kosztowało mnie to chyba 30PLN. Teraz przegląd mam podbity, ale dlaczego sa takie wymagania, skoro połowa samochodów (innych marek) nie ma takich tabliczek i są OK, a tak na marginesie czy ktoś dorabiał taka tabliczkę u producenta, jak napisane w powyższych postach? Chodzi o to czy ona nie różni się od oryginału, bo tylko wtedy jest sens płacić 200PLN ?

• 6 miesięcy temu...

A mógłby ktoś wrzucić zdjęcie (może być link) z widocznym miejscem gdzie dokładnie powinna ta tabliczka się znajdować. Jestem w trakcie szukania Megi II (5d ewentualnie 3d Hatchback) to warto zwrócić uwagę na to <ok>

Pozdrawiam Tomek

czyli jak pojade do najbliższego aso Renault to mi dorobią taką tabliczkę bez problemów? ile to w końcu kosztuje 200zł czy 0zł?

Zmiany i wymiany <ok> cech numerycznych pojazdu wykonują stacje diagnostyczne i pewnie inne upoważnione podmioty ale silnie wątpię , żeby ASO podrabiała tabliczki znamionowe Tak czy siak i tak wydział komunikacji będziesz musiał odwiedzić Pozd ...

Nic nie odwiedzasz poza ASO. Trwa to około 2 miesiące. Wypełniasz w ASO talon na balon, że jesteś właścicielem auta, a tabliczka w wyniku mycia zmyła się. ASO zamawia ją w centrali. Potem tylko jedziesz po odbiór. Tabliczka jest identyczna jak fabryczna. Jak poprosisz ASO to ci nakleją naklejkę.

Sprawdzone naklejkoleptycznie w ASO z poprzednią meganką.

kiedyś rozmawiałem na przglądzie z diagnostą o tej naklejce - mówił że brak tej naklejki nie jest równoznaczny z brakiem pieczątki w dowodzie (tzn że nie podbije) - przecież VIN nabity jest również w innych miejscach auta (dzwon czy podłoga bagażnika).

dla informacji podam że gdyby ktoś zniszczył lub w jakiś inny sposób stracił taką naklejaną tabliczkę znamionową to w serwisie za darmo zabawiają to z Francji
nie za darmo - kosztuje to koło 200 zł

W Łodzi u Przyguckiego powiedziano mi, że za darmo z tym, że czeka się ponad 3 miesiące <ok>