meganescenic16 Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 wymieniłem bezpiecznik 15A, i za każdym razem gdy wkładam zapalniczkę,bezpiecznik się przepala.Co może być przyczyną? i jeszcze chciałem się zapytać czy z tyłu samochodu gniazdo zapalniczki też ma 12V napiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matys0 Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Najprościej rozbierz zapalniczkę i sprawdź czy wszystko jest na swoim miejscu. Czy coś się nie ukruszyło i czy kable są dobrze zaizolowane i nie stykają się ze sobą. Dobrze byłoby gdybyś miał inne gniazdo i podłączył dla sprawdzenia, skróci to trochę czas szukania problemu. Jeśli na innym gnieździe będzie działać to będziesz miał rozwiązanie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 i jeszcze chciałem się zapytać czy z tyłu samochodu gniazdo zapalniczki też ma 12V napiecie? A jakie ma mieć? Przecież instalacja jest na 12V i tam też jest 12V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganescenic16 Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 dla pewności się pytałem, bo kiedyś włożyłem tam kabel od ładowarki nawigacji i bezpiecznik w ładowarce strzelił.Tylko, chyba bezpeczniki nie reagują na zmianę napięcia tylko na natężenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 bezpiecznik w ładowarce strzelił Jak dla mnie to wskazuje na uszkodzoną ładowarkę, bądź kabel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganescenic16 Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Dobrze byłoby gdybyś miał inne gniazdo i podłączył dla sprawdzenia a czy muszę szukać gniazda mojego modelu samochodu czy obojętnie jakie kupię gniazdo,to ono będzie pasować?(chodzi mi o wmontowanie je w miejsce starego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Tylko do renault, bo od innego marki boga mieć inne wtyczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 marki boga Myślałem, że Bóg jest jeden :)Powinno pasować od Scenica I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 O które gniazdo Ci chodzi, bo nie mogę się doczytać? Czy o to w popielniczce? Jeśli tak, to są dwa rodzaje wtyczek, więc najpierw sprawdź jaka jest kostka. Ja mam jeszcze gniazdo w nogach pasażerów i w bagażniku. aston76, kiedyś miałem instrukcję obsługi gdzie było wyraźnie napisane, że gniazdo w bagażniku miało 220V, ale było napisane bodajże, że dotyczyło to bogatych wersji chyba na Skandynawię, czy Hiszpanię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Zygmunt zgodzę się z tobą ale gniazdo na 220V jest inne niż gniazdo zapalniczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi