Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

W czasie jazdy na chwilę zgasł silnik i zapaliły się światła w kabinie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dzisiaj, w czasie jazdy na moment wyłączył się silnik i włączyło się oświetlenie kabiny... trwało to ułamek sekundy. po ok. minucie powtórzyło się to ponownie... czyżby bateria w kluczyku?

Proszę o pomoc

Robeko

Edytowane przez robeko

Czy klemy mają aż takie znaczenie gdy silnik jest włączony?...

Zdziwiłbyś się kolego, przez parę miesięcy walczyłem z podobnym przypadkiem, co prawda w innym aucie.

W czasie jazdy, nie wiadomo dlaczego, silnik gasł i aktywował się alarm. Ponieważ auto było w ruchu silnik od razu zapalał, po rozbrojeniu alarmu bez problemu można było kontynuować jazdę. Byłem 2 razy w problemem w ASO nic nie znaleźli. Przyczynę odkryłem zupełnie przypadkowo.

Nie twierdzę, że tak jest w Twoim przypadku, ale od czegoś trzeba zacząć. :)

W dniu dzisiejszym zabrałem się za sprawdzenie styków na akumulatorze... już w momencie kiedy dokręcałem poszczególne zaciski kabli zaczeły trzaskać zamki drzwi i zresetował się komputer... tak, że chyba trafiony zatopiony. Później jeździłem jeszcze z pół godziny i nic się już nie działo. Mam nadzieję, że tę przypadłość auto ma już z głowy. Za kilka dni potwierdzę . Dzięki Panowie za pomoc :)

Edytowane przez robeko

Robiłem to w czasie śnieżycy na dworze... czekam na pierwszy suchy dzień i będzie zrobione jak radzisz. Mam obawy czy odcięcie akumulatora nie spowoduje blokady radia - nie mam kodów :) W mojej poprzedniej renacie IphII 1,9 dci zawsze go blokowało.

P_R_Z_E_M_O :)

Jestem Ci bardzo wdzięczny za bezinteresowną pomoc...

Dzięki raz jeszcze...

A to ten mój buntownik: http://megane.com.pl/topic/45377-robeko-grand-scenic-ii-ph-ii-20dci-2008/

Dodano: 17 lut 2013 - 20:32

No to chyba po problemie - przejechałem ok 250 km i jest OK.

Edytowane przez robeko