robeko Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 (edytowane) Witam Dzisiaj, w czasie jazdy na moment wyłączył się silnik i włączyło się oświetlenie kabiny... trwało to ułamek sekundy. po ok. minucie powtórzyło się to ponownie... czyżby bateria w kluczyku? Proszę o pomoc Robeko Edytowane 11 Lutego 2013 przez robeko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Raczej brak połączenia, przerwa, sprawdź klemy akumulatora i masy silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robeko Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Czy klemy mają aż takie znaczenie gdy silnik jest włączony?... Zaręczam, że sprawdzę... Dzięki - Robeko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Czy klemy mają aż takie znaczenie gdy silnik jest włączony?... Zdziwiłbyś się kolego, przez parę miesięcy walczyłem z podobnym przypadkiem, co prawda w innym aucie.W czasie jazdy, nie wiadomo dlaczego, silnik gasł i aktywował się alarm. Ponieważ auto było w ruchu silnik od razu zapalał, po rozbrojeniu alarmu bez problemu można było kontynuować jazdę. Byłem 2 razy w problemem w ASO nic nie znaleźli. Przyczynę odkryłem zupełnie przypadkowo. Nie twierdzę, że tak jest w Twoim przypadku, ale od czegoś trzeba zacząć. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariank57 Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Sprawdż połączenie kabla masowego za akumulatorem,miałem to samo w innym samochodzie,że śruba mocująca się odkręciła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robeko Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 (edytowane) W dniu dzisiejszym zabrałem się za sprawdzenie styków na akumulatorze... już w momencie kiedy dokręcałem poszczególne zaciski kabli zaczeły trzaskać zamki drzwi i zresetował się komputer... tak, że chyba trafiony zatopiony. Później jeździłem jeszcze z pół godziny i nic się już nie działo. Mam nadzieję, że tę przypadłość auto ma już z głowy. Za kilka dni potwierdzę . Dzięki Panowie za pomoc :) Edytowane 12 Lutego 2013 przez robeko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Przy okazji trzeba było wyczyścić klemy i elektrody akumulatora i nasmarować wazeliną lub smarem miedzianym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robeko Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Robiłem to w czasie śnieżycy na dworze... czekam na pierwszy suchy dzień i będzie zrobione jak radzisz. Mam obawy czy odcięcie akumulatora nie spowoduje blokady radia - nie mam kodów :) W mojej poprzedniej renacie IphII 1,9 dci zawsze go blokowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 12 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 nie mam kodów To nie jest jakiś wielki problem, powinien być w książce serwisowej, a jak nie ma to tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robeko Opublikowano 17 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 (edytowane) P_R_Z_E_M_O :) Jestem Ci bardzo wdzięczny za bezinteresowną pomoc... Dzięki raz jeszcze... A to ten mój buntownik: http://megane.com.pl/topic/45377-robeko-grand-scenic-ii-ph-ii-20dci-2008/ Dodano: 17 lut 2013 - 20:32 No to chyba po problemie - przejechałem ok 250 km i jest OK. Edytowane 12 Lutego 2013 przez robeko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi