Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

1.9 dci na zimym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam to moje pierwszy problem z moja megi.1.9 dci 120 km

Z przyjściem zimy i temperatur poniżej 0.

Meganka odpala za pierwszym razem nawet przy -19stopniach ale czy jest -19 czy -1 po odpaleniu chodzi jak traktorek słyszalność tylko w kabinie na zewnątrz normalnie jak się dobrze nagrzeje objawy znikają oraz na zimnym jak przekroczę około 1100 obrotów.

Poza tematem czy po odpaleniu auta z Handsfree kierowca może jeździć bez karty np. biorę kartę odpalam auto wychodzę z niego auto zaczyna piszczeć ja kładę kartę np. na pulce w garażu i wsiadam do auta odjerzdzam czy auto po pewnym czasie nie powinno gasnąć !!

Prosze o odpowiedzi i POZDRAWIAM

Edytowane przez P_r_z_e_m_o

Odpowiem tylko na temat karty a więc możesz jeździć bez, tylko nie da się go wtedy wyłączyć z przycisku a najgorsze jeśli Ci zgaśnie gdzieś po drodze z jakiegoś powodu, już nie odpalisz bez niej.

tylko nie da się go wtedy wyłączyć z przycisku

Nieprawda. Auto z HF (nie wiem jak w tych bez) posiadają dodatkowe zabezpieczenie na wypadek niewykrycia karty. Pojawia się odpowiedni komunikat, żądanie podwójnego wciśnięcia przycisku START/STOP. To na wypadek gdyby odjechać bez karty i przed wyłączeniem trzeba upewnić się, czy jest w aucie (niekoniecznie w slocie).

Edytowane przez damiar

Z przyjściem zimy i temperatur poniżej 0.

Meganka odpala za pierwszym razem nawet przy -19stopniach ale czy jest -19 czy -1 po odpaleniu chodzi jak traktorek słyszalność tylko w kabinie na zewnątrz normalnie jak się dobrze nagrzeje objawy znikają oraz na zimnym jak przekroczę około 1100 obrotów.

to mogą być świece żarowe - wywala zazwyczaj błąd na desce. Może to być też olejowa poduszka silnika, ta przy rozrządzie.