martbex Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 Witam, cos sie stalo z zamkiem w nagazniku, nie moge go otworzyc, nie moge nawet wcisnac zamka poza tym przy zamykaniu pilotem nic nie stuka w srodku, a jak dzialal to bylo słychac działanie siłownika. CO to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 musisz wejść przez bagażnik i odkręcić dolny zaczep bagażnika, wtedy klapa sie podniesie, rozkręcasz tapicerkę, i tam będziesz miał odpowiedzi na swoje pytania, podejrzewam uszkodzenie siłownika, lub obluzowanie się wtyczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martbex Opublikowano 23 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Robak, a jest jakies awaryjne otwieranie klapy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 nie jedynie klucz torx T30 i odkręcenie dolnego mocowania zaczepu a reszta jak opisałem wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martbex Opublikowano 23 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 ok, rozumiem, a jak stwierdzic czy silownik jest w porządku? Jeli nie moge otworzyc kluczykiem to silownik chyba nie ma tu znaczenia, co o tym myslisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 siłownik to taka plastikowa część zamek mógł się zablokować ale jest to rozbieralne i do naprawienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 martbex, zdemontuj sam zamek,porozbieraj, wyczyść, przesmaruj i poskładaj. Karoserie z pionowymi tylnymi klapami, maja to do siebie, że tworzą zawirowania powietrza,powodujące podnoszenie drobinek błota z drogi i osiadanie w każdym zakamarku. U mnie było podobnie, centralny jeszcze otwierał zamek, ale kluczykiem nie można było przekręcić. Po wyczyszczeniu jest :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Jest dokladnie tak jak pisze gojgien, mojego tez kluczykiem sie nie da otworzyc, tylko centralny :) Nawet myslalem ze to tylko atrapa zamka na kluczyk (bo plastikowy bembenek). Dopiero gojgien na zlocie mnie uswiadomi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martbex Opublikowano 24 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 ZRobione! Nie odkrecalem dolnego mocowania, rozebralem tapicerke klapy tam reką pociągnałem cięgno, otworzyłem klapę wykręciłem zamek wyczyściłem nasmarowałem WD40 i skręciłem, jak na razie działa . Dziekuje za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memune Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Odgrzeję kotleta - mam ten sam problem z otwarciem bagażnika, ale jest jedno ale - zamontowana kratka (homologacja na ciężarowe) - macie pomysł jak otworzyć bagażnik? szerokości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.slaby Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 No i na nieszczęście mnie to też trafiło ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 (edytowane) Życie - jeżeli pytasz o meg z opisu 1ph2 to odchylasz siedzenia wchodzisz do bagażnika i płaskim wkrętakiem odchylasz plastik pod który wsunołem kluczyk - to jest taka zapadka i jak się ją podniesie to zamek się otwiera. sorry za kiepską jakość zdjęcia.. Edytowane 13 Czerwca 2013 przez Piok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.slaby Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 (edytowane) Dziś lub jutro będę działać w tym kierunku. Zrobione, wystarczyło wyczyścić i nasmarować. Dzięki "Piok" przynajmniej szybko mi poszło otwieranie, bo normalnie bym zaczep odkręcił :D wczoraj wieczorem się zaciął i ...pa :D Problem zdiagnozowany - uszkodzona plastikowa zębatka (wypadł 1 ząb ) ;) Czy można ją samą dokupić?? Tymczasowe rozwiązanie - wstawiłem blokadę by trybik zatrzymywał się ząbek wcześniej i wyłączyłem opcję automatycznego zamykania auta przy ruszaniu. Edytowane 24 Czerwca 2013 przez marcin.slaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparky01 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Witam,ostatnio nie mogłem otworzyć bagażnika i po otwarciu od środka zobaczyłem że rozleciało się to co na zdjęciu.Dzisiaj pojechałem i zdemontowałem z drugiego auta ten drut i te plastiki i teraz nie wiem jak mam to poskładać.Niby wiem jak to powinno działać ale nie idzie mi z tą sprężyną,czy ktoś może mi pomóc? Dodano: 23 sie 2016 - 07:40 Pomoże ktoś? może ma ktoś jakieś zdjęcie jak to wygląda prawidłowo założone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertto84 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 Witam. Mam taki problem bo nigdzie nie mogę dostać takiej części i nie wiem nawet czy to co jest na zdjęciu to całość. W zeszłym tygodniu przy zamykaniu klapy bagażnika wypadł zamek z przyciskiem. Po dostaniu się do środka i otworzeniu bagażnika okazało się, że w środku na drucie została część (ta z białym elementem) natomiast druga część ze zdjęcia leżała sobie luzem. Nie mogę nigdzie dostać tej części. Dlatego moja prośba o pomoc czy ktoś podpowie jak to się nazywa, może ktoś wie gdzie to mogę dostać a może ktoś ma taką część na zbyciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi