PodLy Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Z racji, że jestem tu nowy - witam wszystkich forumowiczów :lol: Jestem zainteresowany kupnem scenica I po lifcie, wypatrzyłem taki oto egzemplarz - co o nim sądzicie? W czwartek mam jechać go obejrzeć, zwrócić uwagę na coś konkretnego, prócz tego co zwykle? http://allegro.pl/piekny-scenic-1-6-16v-polecam-i3039311881.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Zmieniłem tytuł bo to już ph II czyli poliftingowa jedynka. Auto wygląda na godne zainteresowania, tempomat to mało spotykany dodatek w tych autach. Jedynie z tylną wycieraczką było coś kombinowane, jej ramię nie jest oryginalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 a mnie razi jeszcze parę rzeczy... tempomat jest, a radia nie ma i tylko ręczna klima? parapet w innym kolorze niż kierownica i konsola środkowa? schowek przed pasażerem jakoś tak odstaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PodLy Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Czyli co radzicie? Jak wezmę od gościa VIN i podskoczę do salonu Renault to mi sprawdzą? Są w VINie zawarte informacje takie jak wyposażenie? Wtedy byłoby wiadomo o co chodzi z tym brakiem radia i tempomatem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Te akurat informacje w specyfikacji być powinny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PodLy Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Wieczorem dostanę VIN więc powinno się co nieco wyjaśnić,a a jutro rano jadę go oglądać.. Swoją drogą dziwna ta sprawa z radiem. Jest opcja że przez lat 12 ktoś przejechał nim 225 tys km nie słuchając muzyki? oO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scenicool Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Dziwna ta wajcha od swiatel,kierunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PodLy Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 tzn? a jak powinna wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 (edytowane) Dziwna ta wajcha od swiatel,kierunków Nie mieszaj niepotrzebnie.... Przełącznik kierunków jest normalny i widoczny na ostatniej focie jako ten wyżej. To co widoczne na 4 focie od końca, to przełącznik tempomatu. Edytowane 20 Lutego 2013 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PodLy Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 (edytowane) No to czarne to tempomat, a przełącznik kierunków jak dla mnie wygląda całkiem normalnie. Za 3 godziny dostane VIN to coś się dowiem. PS. Czy mieszek nie powinien być pod kolor plastików przy szybie czyli niebieski? Edytowane 20 Lutego 2013 przez PodLy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Jedyne co rzuciło mi się w oczy to nie zgrywające się szczeliny z przodu, maska, lampa zderzak z lewej strony ale to może być wina fotki. Jak będziesz oglądać naq miejscu to zwróć uwagę na naklejki na lampach oraz przedni pas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 PS. Czy mieszek nie powinien być pod kolor plastików przy szybie czyli niebieski? dla mnie mieszek jest ok, w kolor z resztą... tylko ten niebieski parapet nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PodLy Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 (edytowane) Model Scénic I Typ techniczny JA0B DODATKOWA WERSJA KOMERCYJNA 5-BIEGOWA MECHANICZNA SKRZYNIA BIEG?W BEZ POKRYWY BAGA?NIKA POJAZD BEZ RADIOODTWARZACZA WSPOMAGANIE KIEROWNICY TYLNE FOTELE ZE SK?ADANYM OPARCIEM PODUSZKA POWIETRZNA KIEROWCY JEDNOBRY?OWY 5-DRZWIOWY SILNIK K4M RODZINA X64 DOKUMENTACJA FAZA 2 KIEROWNICA Z REGULACJ? WYSOKO?CI OKRES DOKUMENTACJI 2000 Z TRZECIM ?WIAT?EM STOP NAP?D 4X2 ZDERZAKI W KOLORZE NADWOZIA BEZ PRZEGRODY NORMA EMISJI EURO 2000 SYSTEM BLOKADY ROZRUCHU ETYKIETA INFORMACYJNA O POZIOMIE CI?NIENIA W OPONACH 01 NADRUK NA SZYBACH 02 PRZEDNIA BOCZNA PODUSZKA POWIETRZNA BEZ ELEMENTU OGRZEWANIA SILNIKA 3 TYLNE ZAG??WKI PE?NE Z REGULACJ? WYSOKO?CI Z FILTREM PRZECIWPY?OWYM PODUSZKI POWIETRZNEJ PASA?ERA WYKO?CZENIE WN?TRZA: 02 POKRYCIE SIEDZE?: SUKNO 08 POKRYCIE SIEDZE?: TKANINA LUB PLUSZ BEZ AKCESORI?W ZABEZPIECZAJ?CYCH NADWOZIE FOTEL KIEROWCY Z REGULACJ? WYSOKO?CI I ODCINKA L?D?WIOWEGO SPRZEDA? POJAZD?W DLA FLOT SPECJALNYCH: BEZ SPECJALNEGO WYPOSA?ENIA BEZ SPRYSKIWACZY REFLEKTOR?W FOTEL BEZ OGRZEWANIA KLIMAT UMIARKOWANY KIEROWNICA Z LEWEJ STRONY SZYBY ATERMICZNE BEZ OGRZEWANIA PRZEDNIEJ SZYBY OBR?CZE STALOWE BEZ REFLEKTORA DZIENNEGO MONOGRAM RXE BEZ TYLNEGO SPOJLERA SPRZ?G?O ZWYK?E DACH ZWYK?Y PRZEDNIE ?WIAT?A PRZECIWMGIELNE BEZ NAWIGACJI BEZ WST?PNEGO PRZYGOTOWANIA SILNIKA DO ZASILANIA LPG PODW?JNY REFLEKTOR ZESPOLONY OTWIERANIE DRZWI ZA POMOC? PILOTA 433 MHZ TYLNA SZYBA BEZ MO?LIWO?CI OTWIERANIA MONOGRAM POJEMNO?CI SILNIKA 14 SCHOWEK W TYLNYM SIEDZENIU Z KIESZONK? NA AKCESORIA ZMIENIARKA P?YT KOMPAKTOWYCH W BAGA?NIKU JEDNOSTKI LICZNIKA W KILOMETRACH STANDARDOWE SZYBY TYLNYCH BOCZNYCH DRZWI MARKA OPON: OPONY STANDARDOWE KOLOR NADWOZIA SZARY HOLOGRAM TYLNA SZYBA STEROWANA R?CZNIE BENZYNA PRZEDNIA SZYBA STEROWANA ELEKTRYCZNIE KLASA SILNIKA MB LUSTERKA ZEWN?TRZNE W KOLORZE NADWOZIA KLIMATYZACJA 2 ZEWN?TRZNE LUSTERKA WSTECZNE Z ELEKTRYCZN? REGULACJ? STANDARDOWE ZAWIESZENIE POZIOM WYPOSA?ENIA E2 BEZ BAGA?NIKA DACHOWEGO UK?AD ABS ELEKTRYCZNE BLOKOWANIE ZAMK?W DRZWI CECHY SZCZEG?LNE HOLANDIA ale jak to bez radia? Czyli moge zamontować uniwersalne radio do niego? Czy nie ma on w ogóle wiązki kabli do radia, ani głośników? Edytowane 20 Lutego 2013 przez PodLy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 (edytowane) Witaj Zdjęcia takie sobie. Niby widać ale brakuje. Z opisu wynika, że nie jest uszkodzony, ale ....nie ma informacji o bezwypadkowości. Z tego wniosek, że trzeba oglądać. Hm...jest tempomat. To oryginał czy dokładka? Zawsze mnie zastanawia konfiguracja danego auta, gdy salonowy nabywca wybiera z opcji np. tempomat a nie bierze innych bajerów. Małe pytanko jak jesteśmy przy sceniku I po lifcie. Następująca sytuacja. Silnik wyłączony, światła włączone, otwarte drzwi. Będzie słychać jakiś alarm? Edytowane 20 Lutego 2013 przez fredi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PodLy Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Na pytanie mam nadzieje odpowie ktoś kto już scenica posiada, ja niestety nie pomogę.. Mnie też zastanawia, że nie ma radia a jest tempomat, jak to w ogóle można nie mieć radia w aucie? Jest możliwość założenia nagłośnienia czy to raczej kłopotliwa sprawa, tzn. trzebaby bardzo ingerować w elektryke samochodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi